Μεγάλη Τετάρτη και η Κυριακή αρχίζει και φαίνεται στον ορίζοντα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Πασχαλινό τραπέζι μας θα γεμίσει με πολλές γεύσεις, αλλά, δυστυχώς, λιγότερες φωνές όπως και τον προηγούμενο χρόνο άλλωστε. Αυτό δεν θα έπρεπε να μας πτοεί καθώς θα έχουμε κοντά μας τους στενούς μας φίλους και την οικογένειά μας. Και πολλές ωραίες γεύσεις όπως ήδη είπαμε. Για να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο το πασχαλινό μενού και να αλλάξουμε κάπως τα συνηθισμένα πιάτα που προηγούνται του αρνιού ή του κατσικιού, μιλήσαμε με την Αγγελική Τσουκαλά, την Grill Master της Weber η οποία μοιράστηκε μαζί μας δύο συνταγές αλλά και ένα tip για να κάνουμε το κοντοσούβλι μας ακόμα πιο νόστιμο. Έτοιμοι για την Κυριακή του Πάσχα;

Συνταγή 1η

Ένα εύκολο και γευστικό συνοδευτικό για το Πασχαλινό μας τραπέζι που πάει με όλα είναι αυτό το ψητό μπρόκολο με σόγια. Στην αρχή μπορεί να μην ενθουσιαστείς στο άκουσμα του αλλά μόλις το δοκιμάσεις θα αλλάξεις γνώμη. Οπότε αξίζει μια προσπάθεια, άλλωστε λίγο πράσινο επιβάλλεται. 

Υλικά

Μπρόκολο
Καπνιστή πάπρικα
Σόγια
Ελαιόλαδο
λίγο τριμμένο σκόρδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το μπρόκολο και ρίχνουμε τα υλικά μας και κάνουμε μασάζ για να πάνε όλα τα υλικά πάντα 
2. Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20’ στους 190 στον αέρα

Θα το δεις να πάρει λίγο χρώμα. Μη το φοβηθείς. Συμβαίνει λόγω της σόγιας, δεν είναι καμένο.


Συνταγή 2η

Μια διαφορετική πίτα που έχω ιδιαίτερη αδυναμία. 

Υλικά

Για τα λαχανικά
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
κουνουπίδι
200 γρ καλαμπόκι
200 γρ αρακά
θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι
1 κ.σ πελτέ
200 γρ νερό 
πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ worcestershire
1 κύβο λαχανικών

Για τη πατάτα

3 πατάτες 
2 κ.σ βούτυρο
1 κούπα γάλα 
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε όλα τα υλικά και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά
2. Μόλις σοταριστούν για περίπου 15′ ρίχνουμε το νερό με το ζωμό και περιμένουμε μερικά λεπτά
3. Βράζουμε τις πατάτες και τις σπάμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα και τα μπαχαρικά
4. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας στο σκεύος μας και από πάνω ρίχνουμε και στρώνουμε τη πατάτα
5. Ψήνουμε σε προθερμασμενο στους 200 στον αέρα για 30-40′ μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η πατάτα
6. Μόλις βγει ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Όσον αφορά το κοντοσούβλι….

Νομίζω πως τα παρακάτω μυστικά θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το καλύτερο κοντοσούβλι φέτος το Πάσχα. Μπορεί να μην είναι όπως το θέλουμε το φετινό Πάσχα, αλλά σίγουρα δεν θα λείψουν τα έθιμά μας.

Ένα σημαντικό tip, είναι πως το κοντοσούβλι θα πρέπει να μην είναι πολύ λεπτά κομμένα τα κομμάτια του ειδικά άμα είναι μοσχάρι που πρέπει να είναι περίπου στα 7-8 εκ. Γιατί αλλιώς θα στεγνώσει πάρα πολύ γρήγορα το κρέας. Τα κομμάτια πρέπει να περαστούν αρκετά σφιχτά στη σούβλα μας πιεσμένα το ένα με το άλλο ώστε να μπορούν να γυρίζουν ομοιόμορφα.

Ιδανική σούβλα είναι η μακριά και λεπτή και πιο συγκεκριμένα η τετραγωνισμένη. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει το μαρινάρισμα του κρέατος που καλό είναι να έχει γίνει 24 ώρες πριν. Στην μαρινάδα πάει πολύ η οξύτητα, τα κρεμμύδια και η φρέσκια ρίγανη.

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber