Φτάσαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και όπως γίνεται κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων καταστρώνει τα σχέδιά του για την Κυριακή του Πάσχα. Μπορεί το φετινό, όπως και το προηγούμενο να μην θυμίζουν τις παλιές, καλές γιορτές, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα λείψουν οι όμορφες γεύσεις από το τραπέζι μας. Και αφού μιλάμε για όμορφες γεύσεις, δεν θα μπορούσαμε μέρες που είναι, να μην αναφέρουμε το Carnicero το οποίο προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος και την όρεξή μας για την Κυριακή που πλησιάζει.

Για αρχή, μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Βλάχο, ο οποίος είναι αυτός που στην ουσία οργανώνει το Carnicero για να φτάσει στους πελάτες το καλύτερο αποτέλεσμα. Η πρώτη ερώτηση που του έγινε, ήταν φυσικά για τη ζήτηση αυτών των ημερών. «Όπως πάντα, έτσι και φέτος, έχουν την τιμητική τους το αρνί και το κατσίκι αλλά όχι μόνο στην γνωστή εκδοχή τους, υπάρχουν και άλλες. Για παράδειγμα υπάρχει η γαλλική κοπή του κρέατος, μπορούμε επίσης να το δούμε σε ταψί με γαλλικές πατάτες. Φτιάχνουμε επίσης κοκορέτσια-γαρδούμπες. Ζήτηση έχουν και τα κιμαδοπιτάκια αλλά και τα αλμυρά τσουρέκια. Βρίσκουμε ακόμα και το ”κλέφτικο” σε πήλινα Γενικά προσπαθούμε να δίνουμε στον πελάτη μερικές, ας τις πούμε έτοιμες λύσεις. Να τις βάζει στο φούρνο και να ξεμπερδεύει. Τα ετοιμάζουμε όλα εμείς».

Τι προτείνει το Carnicero για αυτές τις ημέρες; «Κοντοσούβλι black angus, πικάνια black angus σε κοντοσούβλι μαριναρισμένο, πρόβατο σε κοντοσούβλι, black angus και πρόβατο σε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε επίσης αρνίσιο ρολό με φύλλα αμπελιού. Τζιγεροσαρμάδες, μια βορειοελλαδίτικη συνταγή που στην ουσία είναι ψιλοκομμένη, μαριναρισμένη συκωταριά τυλιγμένη με βόλια την οποία μπορεί κάποιος να ψήσει στο φούρνο αλλά και στη σχάρα».

Υπάρχουν βέβαια και τα άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερα καλή σχέση με το αρνί, το κατσίκι ή το κοντοσούβλι. Υπάρχει κάτι και για αυτούς; «Φυσικά και υπάρχει. Μπιφτέκια Ιταλίας, έχουμε 3-4 εκδοχές ribeye σε black angus, σε wagyu Ιαπωνίας, Αυστραλίας, πολλές μπριζόλες tomahok είτε γαλλικές είτε ελληνικές είτε ιταλικές. Ακόμα και ταλιάτες από black angus έχουν ζήτηση γιατί τις σερβίρουν ως μεζέ στην αρχή του τραπεζιού. Μέχρι και μπέργκερ αγοράζει ο κόσμος αυτές τις μέρες για όσους δεν θέλουν αρνί ή κατσίκι.

Πριν φτάσουμε στο αρνί ή το κατσίκι, όμως, συνηθίζουμε να ‘’τσιμπάμε’’ αλλαντικά και διάφορα τυριά. H Δέσποινα Γαρυφαλλίδη του Carnicero, προτείνει: «Μπορούμε να δοκιμάσουμε πικάντικο pecorino, pecorino moliterno τρούφας. Ταιριάζει επίσης το καπνιστό μετσοβίτικο ενώ στο Carnicero, αποκλειστικά, μπορεί να βρει κάποιος παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης. Κατσικίσια γραβιέρα Ρεθύμνου». Εσείς κάνατε τα ψώνια σας για την Κυριακή του Πάσχα ή ακόμα;

Carnicero: Νέο Ψυχικό, Δημ. Βασιλείου 18. Κηφισιά, Λεωφόρος Κηφισίας 322

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber