Ναι, ναι, ξέρουμε. Περιμένεις πώς και πώς την Κυριακή του Πάσχα για να γευτείς τις αγαπημένες σου γεύσεις -ειδικά αν νυστεύεις- αλλά και να νιώσεις έναν αέρα «κανονικότητας», σαν αυτό που φυσούσε το Πάσχα του 2019. Δεν είμαστε μακριά, ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τότε και ας αλλάξουμε για λίγο τις διατροφικές μας συνήθειες χρησιμοποιώντας ωστόσο τις ψησταριές μας.

Λίγο πριν σουβλίσεις το αρνί ή το κατσίκι, προσπάθησε να προσθέσεις περισσότερες γεύσεις στο μενού σου και το μόνο σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιάσεις και τον εαυτό σου εκτός από τους γύρω σου. Ο σολομός με γουασάμπι, για παράδειγμα, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις γιατί, νομοτελειακά, θα κολλήσεις με αυτό το πιάτο. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μία πλάκα κέδρου και ένα θερμόμετρο iGrill της Weber.

 ΥΛΙΚΑ:

4 φιλέτα σολομού με την πέτσα (150 γρ.), ½ λεμόνι, αλάτι, πιπέρι Σως: 100 ml κρεμ φρες, 10 γρ. πάστα γουασάμπι, ½ λεμόνι, αλάτι, πιπέρι  

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ:

1 Μουλιάστε την ξύλινη σανίδα για τουλάχιστον 2 ώρες.

2 Βάλτε τα φιλέτα σολομού σε μια σανίδα κοπής με την πέτσα προς τα κάτω.

3 Ξύστε τη φλούδα του ½ λεμονιού και ρίξτε το ξύσμα στο ψάρι μαζί με αλάτι και πιπέρι.

4 Στύψτε το ½ λεμόνι.

5 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κρεμ φρες με την πάστα γουασάμπι και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε.

ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ:

1 Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για άμεση / έμμεση θερμότητα, στους 180-220°C περίπου.

2 Βγάλτε τη σανίδα από το νερό και τοποθετήστε την πάνω από την άμεση θερμότητα μέχρι να αρχίσει να τρίζει και να βγάζει λίγο καπνό.

3 Μετακινήστε τη σανίδα στην έμμεση θερμότητα και βάλτε πάνω της το σολομό με την πέτσα προς τα κάτω.

4 Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε το σολομό για περίπου 18 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία πυρήνα του ψαριού να φτάσει τους 55 °C.

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber