Όλα ξεκινούν από την σχέση εμπιστοσύνης με τον κρεοπώλη μας. Γι’ αυτό, φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί ώστε να είναι και εκείνος ευγενικός, ειλικρινής αλλά και γενναιόδωρος όσον αφορά τα κρέατα που μας προμηθεύει από τις κρύες νύχτες του χειμώνα μέχρι και τα ζεστά μεσημέρια και απογεύματα της άνοιξης. Και του καλοκαιριού φυσικά, μην το ξεχνάμε αυτό, άλλωστε δεν είναι μακριά οι συγκεντρώσεις με τους φίλους γύρω από τις ψησταριές μας την ώρα που οι μπίρες παίρνουν την κατάλληλη θερμοκρασία στο ψυγείο.

Οι μπίρα, το κρασί ή τα αναψυκτικά, όμως, χρειάζονται το κατάλληλο συνοδευτικό ή και το αντίθετο. Το κοντοσούβλι μοιάζει ιδανικό καθώς εκτός από ποσότητα, μπορεί και συνδυάζει διάφορες γεύσεις ανάλογα με τα θέλω μας, με τις πιο γνωστές συνταγές, να έχουν να κάνουν με τις πιπεριές. Τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα; Σωστές επιλογές. Ξεκινάμε:

Το πρώτο που ζητάμε, είναι η καλή ποιότητα του κρέατος με τη σωστή αναλογία λίπους ώστε να μην στεγνώσει και να προσφέρει extra νοστιμιά. Και εδώ εμφανίζεται ο κρεοπώλης σας που όπως είπαμε στην αρχή του κειμένου, τον σεβόμαστε για να μας σεβαστεί και αυτός. Αν φτιάξουμε το κοντοσούβλι μόνοι μας, φροντίζουμε τα κομμάτια κρέατος να έχουν κοπεί ομοιόμορφα γιατί μόνο έτσι θα έχουμε και ομοιόμορφο ψήσιμο και στο εσωτερικό του, πράγμα βασικό.

Αν αναλάβουμε εμείς το μαρινάρισμα, τότε θα ήταν προτιμότερο να το έχουμε κάνει μία μέρα πριν για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρασί, λεμόνι, κρεμμύδι, ντομάτα για να μαλακώσουν οι ίνες του κρέατος αλλά και να δώσουν επιπλέον γεύσεις. Όταν είστε έτοιμοι, τότε ήρθε η ώρα της σούβλας η οποία είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ. Εδώ θα χρειαστείτε την βοήθεια της Weber και όχι του κρεοπώλη σας. Τα κομμάτια κρέατος πρέπει να περαστούν στη σούβλα προσεκτικά και να είναι κοντά μεταξύ τους χωρίς ωστόσο να πιέζονται. Για ζουμερό αποτέλεσμα, θέλουμε αργό, αρχοντικό ψήσιμο. 

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber