Ένα σωστό steak, είναι κάτι σαν φυσική ανάγκη για τους ορκισμένους ψήστες που λατρεύουν να περνούν την ώρα τους μπροστά από τη φωτιά παρέα με τους φίλους τους, την οικογένειά τους και φυσικά τις μπίρες ή το κρασί τους. Το μπάρμπεκιου είναι συνυφασμένο -κυρίως- με την μπριζόλα αλλά το θέμα είναι να την ετοιμάσουμε με τέτοιο τρόπο που, εκτός από τους εαυτούς μας, θα ενθουσιάσουμε και τους γύρω μας.

Το να ψήσεις μια μπριζόλα είναι εύκολο, το να τονίσεις και να της δώσεις extra γεύση, όμως, δεν είναι. Βέβαια, με τη συνταγή που ακολουθεί, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και μετά από αυτό, θα μπορείς να υπερηφανεύεσαι πως έκανες το καλύτερο steak της ζωής σου. Φυσικά και θα ακολουθήσει standing ovation από τους γύρω σου.

Tips:
 
1) καλή ποιότητα μοσχαρίσιας μπριζόλας με ενδομυϊκό λίπος

2) σωστή κοπή (πάχος κομματιού για σωστές βαθμίδες ψησίματος)

3) βγάλσιμο του κρέατος από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα)

4) Άμεση μέθοδος ψησίματος 220-250Βαθμους με το καπάκι κλειστό

5) Ψήνουμε για 4- 5 λεπτά από την μια πλευρά και αλλά 4-5 λεπτά από την άλλη. Συνολικά 8- 10 λεπτά για ένα μέτριο ψήσιμο .

6) Απαραίτητο αξεσουάρ Θερμόμετρο Επιλέγουμε εάν ψήσιμο μέτριο 66 βαθμούς στο igrill 3

7) ξεκούραση μετα το ψήσιμο ( 2-3 λεπτά ) με χοντρό αλάτι λάδι σπασμένο σκόρδο και δεντρολίβανο ( Με την ξεκούραση οι βαθμοί θα ανέβουν 4-5 βαθμούς)

**πάχος Min 3 cm ΣΤΟ RIBEYE

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Weber: θερμόμετρο IGRILLσχάρα για searing μέσα στο σύστημα Gourmet BBQ System.

ΥΛΙΚΑ: 350-400 γρ μοσχαρίσια μπριζόλα, π.χ. , Ribeye , 1 κ.σ. λάδι, αλάτι, πιπέρι 

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ:  Τρίψτε το κρέας με λίγο λάδι και αλατοπιπερώστε.

ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ:

1) Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για άμεση θερμότητα, στους 250 °C περίπου.

2) Τοποθετήστε τη σχάρα για searing μέσα στο σύστημα Gourmet BBQ System και προθερμάνετε.

3) Μόλις η σχάρα κάψει, βάλτε το στέικ απευθείας πάνω στη σχάρα για searing στην άμεση θερμότητα και ψήστε για 3-5 λεπτά.

4) Στη συνέχεια, γυρίστε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε ξανά για 3-5 λεπτά.

5) Μετακινήστε τις μπριζόλες σε έμμεση θερμότητα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της μπριζόλας και το βαθμό ψησίματος που προτιμάτε.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΥΡΗΝΑ: Μέτρια-λίγο ψημένο: ~ 50-55 °C Μέτρια ψημένο: ~ 55-60 °C Μέτρια-καλά ψημένο: ~ 60-65 °C

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber