Ας είμαστε ειλικρινείς. Τώρα που η μέρα μεγάλωσε και ο ήλιος είναι με το μέρος μας, τώρα που και η θερμοκρασία φτάνει στο επίπεδο που θέλουμε και τα πρώτα «κάνει ζέστη» βγήκαν από το στόμα μας, έφτασε μάλλον η ώρα να κατασκηνώσουμε στην αυλή ή στο μπαλκόνι μας. Το Σαββατοκύριακο ήταν απλά η αρχή, ακολουθούν πολλά περισσότερα παρόμοια ψησίματα με γυαλιά ηλίου και παγωμένες μπίρες στο τραπέζι.

Για να είμαστε προετοιμασμένοι για τα όμορφα που έρχονται, ίσως θα ήταν καλό να έχουμε μερικές εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό μας ώστε να κρατάμε τους λίγους και καλούς μας φίλους ή την οικογένειά μας ικανοποιημένους με το φαγητό που τους προσφέρουμε. Για παράδειγμα, τα ζουμερά μπιφτέκια δεν είναι απλά μια εναλλακτική λύση, αλλά μια επιλογή που αν πετύχει, τότε δύσκολα θα «ξεκολλήσετε» από αυτή. Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Σκεφτείτε πόσοι τρόποι υπάρχουν για να τα γευτείτε. Σκέτα, με σαλάτα, με πατάτες και φυσικά -μην το ξεχνάμε αυτό- σε μπέργκερ. Πώς θα τα κάνουμε, όμως, πεντανόστιμα και ζουμερά; Με τη σωστή συνεννόηση με τον κρεοπώλη μας. Όταν αυτή γίνει, τότε είναι η δική σου σειρά να αναλάβεις τα υπόλοιπα.

Ένα ωραίο, ανοιξιάτικο πρωινό, ζήτα κιμά από μοσχαρίσια ελιά. Όχι, δεν μιλάμε για τον καρπό από το γνωστό δέντρο αλλά για το σημείο που βρίσκεται στο λαιμό. Γιατί μοσχαρίσια ελιά; Γιατί το ενδομυϊκό λίπος είναι λίγο. Α, μία φορά περνάμε τον κιμά, αγαπητέ μας κρεοπώλη.

Τα επόμενα βήματα δεν σου είναι άγνωστα. Θέλουμε ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί; Φυσικά και θέλουμε αφού προσφέρει την απαραίτητη υγρασία καθώς ψήνουμε. Ύστερα, κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια κρεμμύδι γιατί η πιο spicy γεύση, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και φυσικά μαϊντανό. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα upgrade, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Είναι αυτό αρκετό για να πετύχουμε τα τέλεια μπιφτέκια; Φυσικά, αρκεί να ζυμώσουμε καλά τον κιμά και να τον αφήσουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber.