Ο καιρός αλλάζει. Από όλες τις απόψεις. Οι βροχές που αναμένουμε, ίσως να είναι από τις τελευταίες, τουλάχιστον με αυτή τη συχνότητα. Η μέρα, επίσης, έχει μεγαλώσει και όπου να’ ναι, θα αλλάξει και η ώρα. Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Η ιστορία γνωστή. Η ψησταριά είναι στο μπαλκόνι ή στην αυλή και έχετε καλέσει μερικούς στενούς φίλους στο σπίτι σας. Φυσικά είστε πέρα για πέρα προσεκτικοί. Σύντομα θα φτάσουν οι σαλάτες, τα συνοδευτικά, τα επιδόρπια αλλά και οι μπίρες. Είστε όλοι χαρούμενοι με το ρεπό σας και έτσι είπατε να το γιορτάσετε όπως σας αρμόζει. Ας αποκαλέσουμε αυτή τη μικρή συγκέντρωση φίλων, «πάρτι», αν και ξέρουμε πως, υπό άλλες συνθήκες, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Σαν διοργανωτές, είναι λογικό να είστε πολύ απασχολημένοι, αλλά μην ξεχνάτε ότι ένας καλός οικοδεσπότης, σημαίνει και καλός φιλοξενούμενος. Η γραμμή μεταξύ των δύο, είναι λεπτή. Ο απλός οδηγός που ετοιμάσαμε για εσάς, μπορεί να σας βοηθήσει να τα έχετε όλα υπό έλεγχο, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το ΒΒQ. Στην πραγματικότητα, μπορεί να διασκεδάσετε τόσο πολύ, ώστε να ξεχάσετε ότι είστε οι οικοδεσπότες. Ξεκινάμε:

Η προετοιμασία

Μη χάσετε πολύτιμο χρόνο κάνοντας την απαραίτητη προετοιμασία αφότου φτάσουν οι επισκέπτες σας. Φροντίστε το κρέας σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέστε μπαχαρικά ή τη μαρινάτα προτού ξεκινήσει το «πάρτι». Μην παραλείψετε το αστέρι της παράστασης: η ψησταριά και η τριγύρω περιοχή πρέπει να είναι καθαρή, το επίπεδο του αερίου ή του κάρβουνου πρέπει να είναι υψηλό, τα εργαλεία σας παραταγμένα και έτοιμα να ξεκινήσουν.

Μην αφήσετε τα συνοδευτικά στην τύχη τους

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε, είναι να εμφανιστούν όλοι με την ίδια «μοντέρνα» σαλάτα. Αποφασίστε από πριν ποιος θα φέρει τι, ώστε να καλύψετε τα ψωμιά, τις σάλτσες, τα συνοδευτικά και τα επιδόρπια. Εντάξει, ωραία η Σαλάτα του Καίσαρα, αλλά ας πρωτοτυπήσουμε λίγο.

Μην το παρακάνετε με τον προγραμματισμό των ποτών

Σίγουρα, θα θέλετε να επιδείξετε τις ικανότητες σας στην προετοιμασία των κοκτέιλ, αλλά ένα αξιοπρεπές μπάρμπεκιου θα πρέπει να εστιάζει στο κρέας ή σε ό,τι έχετε επιλέξει να ψήσετε. Μην ξεχνάτε, μπορείτε να κάνετε πολλά στις ψησταριές της Weber. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το συνδυάσετε με ποτά τα οποία σερβίρονται εύκολα, όπως η αγαπημένη σας μπίρα ή το αγαπημένο σας κρασί.

Αφήστε το κρέας να μαγειρεύεται χωρίς εσάς

Εάν θέλετε να απολαύσετε τη συντροφιά των φίλων σας, αφήστε το Weber Connect Smart Grilling Hub να ελέγχει τη θερμοκρασία του κρέατος χωρίς τη συνεχή επίβλεψή σας. Ακόμα κα λύτερα, αφήστε την καθοδηγούμενη λειτουργία ψησίματός του να σας κατευθύνει βήμα προς βήμα για τα τέλεια αποτελέσματα. Όλα γίνονται πιο εύκολα με τη Weber.

Τη μουσική, παιδιά

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε σε ένα χαλαρωτικό πάρτι, είναι να μαλώνουν οι φιλοξενούμενοι για τις μουσικές επιλογές. Διατηρήστε την απλή με πιο ανοιξιάτικες και εύκολες στο άκουσμα μελωδίες, με τις οποίες μπορούν όλοι να τραγουδήσουν. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τους γνωρίσετε το αγαπημένο σας πειραματικό τρίο της τζαζ. Ίσως μια άλλη στιγμή, τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Ο βοηθός

Όρισε έναν αναπληρωτή, συνήθως υπάρχει ένα στην παρέα. Σίγουρα, το πάρτι δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς εσάς, αλλά μπορεί να συνεχιστεί χωρίς εσάς. Γι’ αυτό πρέπει να ζητήσετε σε κάποιον από τους φιλοξενούμενούς σας να σας αναπληρώνει σε κάποια σημεία προτού ξεκινήσετε με την ψησταριά. Με αυτό τον τρόπο, εάν χρειαστεί να φέρετε την επόμενη γύρα από μπίρες, θα έχετε ένα αξιόπιστο άτομο που αναλαμβάνει το ψήσιμο.

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber