Μπορούμε εύκολα να φέρουμε τη ιταλική γεύση στο σπίτι μας. Ψήνοντας τη σωστή πίτσα, με τη λεπτή, τραγανή ζύμη, το λιωμένο τυρί και τις απίθανες ντομάτες, θα κάνετε τη βεράντα σας να θυμίζει τα ονειρεμένα δρομάκια της Νάπολης. Στην πραγματικότητα, η λέξη ‘πίτσα’ προέρχεται από τον 10ο αιώνα, αλλά η σύγχρονη πίτσα με τη μορφή της επίπεδης πίτας με τυρί από πάνω άρχισε να πωλείται στη Νάπολη το 18ο αιώνα. 

Σήμερα όμως αποτελεί μία από τις σημαντικές γαστρονομικές εξαγωγές της χώρας, κερδίζοντας ακόμα και τους δημιουργούς της υψηλής μαγειρικής. Η πίτσα χρειάζεται λίγα μόνο υλικά και γι’ αυτό η ποιότητα του κάθε υλικού είναι εξαιρετικά σημαντική. Η κλασική πίτσα Ναπολιτάνα περιλαμβάνει μοτσαρέλα, ντομάτες, βασιλικό συν ελαιόλαδο και μυρωδικά, αλλά είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε. Στο κάτω-κάτω, εσείς θα τη φάτε. 

Πολλοί σεφ χρησιμοποιούν διάφορα μείγματα τυριών για πιο λεπτές και ποικίλες γεύσεις και υφές. Η ρικότα θα κάνει το τυρί πιο κρεμώδες ενώ το ασιάγκο θα προσδώσει ένταση. Η γραβιέρα, το προβολόνε και η παρμεζάνα αποτελούν επίσης δημοφιλείς επιλογές. Είστε μαξιμαλιστές; Προσθέστε στην πίτσα λίγο κρέας (σαλάμι, προσούτο, λουκάνικο) και λαχανικά (κρεμμύδια, αγκινάρες, λαχανίδα kale). 

Για μια αυθεντική ιταλική τραγανή ζύμη, η Πέτρα για Πίτσα Weber Gourmet BBQ System είναι ο σύμμαχος του grillmaster. Η πέτρα απορροφά την υγρασία, δημιουργώντας μια τέλεια, χρυσαφένια πίτσα που είναι ελαφριά και τραγανή χωρίς να καεί. (Η πέτρα είναι επίσης ιδανική για το ψήσιμο ψωμιού, cookies ακόμα και τσιπς πατάτας). Ο ιδανικός χρόνος μαγειρέματος της πίτσας είναι 90 δευτερόλεπτα στους 450° C, γι’ αυτό όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα, μειώνοντας το χρόνο μαγειρέματος. 

Αν χρησιμοποιείτε μπρικέτες, οι χρόνοι μαγειρέματος θα είναι μεγαλύτεροι: περίπου 8 λεπτά για πίτσα, αλλά θα καίνε για έως δύο ώρες. Από την άλλη πλευρά, αν χρησιμοποιείτε κάρβουνα, θα μειώσετε το χρόνο στα 4–5 λεπτά για πίτσα, επειδή η θερμοκρασία του μπάρμπεκιου θα είναι υψηλότερη, αλλά θα πρέπει να προσθέτετε μισό καλάθι αναμμένα κάρβουνα κάθε 20 λεπτά. Αν έχετε μια συσκευή αερίου, απλώς ανοίξτε τον καυστήρα απέναντι από την πέτρα στη μέγιστη ρύθμιση. Buon appetito!

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber