Το αυθεντικό ασιατικό street food αφορά συνήθως την απλότητα και τη γεύση. Στα πιο διάσημα πιάτα, από το ινδονησιακό nasi goreng μέχρι το εξαιρετικά γευστικό phad Thai που σερβίρονται σε πάγκους σε όλη την Ταϊλάνδη, οι βάσεις του ασιατικού street food είναι γενικά η βαθιά γεύση ουμάμι, με μια καυτερή δόση και κάτι έντονο για να την ισορροπήσει. Αλλά το κυριότερο απ’ όλα είναι η φρεσκάδα. Δεν είναι πιάτα που κάθονται μέσα στους ζωμούς τους όλη τη μέρα. Αντίθετα, παρασκευάζονται κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες και σε εντονότατη θερμότητα – ιδιαίτερα το κλασικό κινέζικο street food, το stir-fry

Πράγματι, κάθε πεπειραμένος χρήστης του γουόκ ξέρει ότι το μυστικό για εξαιρετικό stirfrying έγκειται σε δύο παράγοντες: θερμότητα και προετοιμασία. Και παρότι είναι εφικτή η επίτευξη καλών αποτελεσμάτων στο μάτι μιας κουζίνας, η πραγματική δύναμη ενός γουόκ δεν αποδεσμεύεται με έναν μόνο καυστήρα από κάτω, γιατί χρειάζεται επίσης θερμότητα που να το περιβάλλει. Μια αξιόπιστη, εξαιρετικά δυνατή πηγή θερμότητας και μια ποικιλία φρεσκοπαρασκευασμένων υλικών είναι εξίσου σημαντικές. Η μαγεία του stir-fry έγκειται στο γρήγορο τηγάνισμα των υλικών στο γουόκ, που τους προσδίδει τις όμορφες έντονες γεύσεις της κινέζικης κουζίνας, και τα κάνει τραγανά και μαλακά. 

https://www.youtube.com/watch?v=GGepC6mqqnM

Πειραματιστείτε με νέες γεύσεις σε ανοιχτό χώρο με ένα ΓΟΥΟΚ της Weber

Για το σωστό stir-frying, απαγορεύεται ο,τιδήποτε άλλο εκτός από το στιγμιαίο, έντονο τηγάνισμα στο γουόκ. Και γι’ αυτό το λόγο, υπάρχει ένα μυστικό που οι πωλητές του ασιατικού street food γνωρίζουν πολύ καλά: το γουόκ και μια φωτιά από έντονα πυρακτωμένα κάρβουνα πάνε μαζί. Αλλά η δημιουργία των έντονα πυρακτωμένων κάρβουνων απαιτεί χρόνο, κι έτσι, για την αναπαραγωγή αυτού του stir-fry περιβάλλοντος στο σπίτι, ο συνδυασμός του μπάρμπεκιου αερίου Weber Genesis® II και ενός βαριού, στρογγυλεμένου γουόκ από χυτοσίδηρο είναι απλώς τέλειος.

Αυτά τα δύο μαζί επιτρέπουν στο χρήστη να πετύχει τη μοναδική θερμότητα που απαιτεί το ψήσιμο σε γουόκ, ενώ ο ειδικός σχεδιασμός παρέχει σταθερότητα και έλεγχο. Και αυτός ο συνδυασμός είναι επίσης ιδανικός για άλλα κλασικά πιάτα του ασιατικού street food, όπως λεπτοκομμένο, στιγμιαία τηγανητό κρέας, τραγανό τηγανητό ρύζι ή πλούσιες γιαπωνέζικες σούπες. 

Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber