Όλοι μπορούν να ψήσουν. Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό έναν τύπο μπροστά από μια ψησταριά που κουνάει το χέρι του ώστε να διώξει τον καπνό που κατευθύνεται κατά πάνω του ενώ με το άλλο του χέρι, γυρίζει τη σχάρα. Αυτή είναι μια συνηθισμένη εικόνα η οποία έχει αποτυπωθεί στο μνημονικό μας από νεαρή ηλικία. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως είπαμε, όλοι μπορούν να ψήσουν, το θέμα, όμως, είναι το πώς ψήνουν και ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα στο πιάτο που βρίσκεται μπροστά μας.
Το μπάρμπεκιου είναι μια μορφή τέχνης όπως και το ίδιο το φαγητό και για να θεωρηθεί μια τέχνη επιτυχημένη, πρέπει να έχει και την ανάλογη απήχηση. Για να φτάσουμε στο σημείο τα ψησίματά μας να μνημονεύονται, πρέπει πρώτα να υποπέσουμε σε μερικά λάθη ώστε να βελτιωθούμε μέσα από αυτά. Χμ, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι γι’ αυτό τελικά. Ο Grill Master της Weber, Αλέξανδρος Καίσαρης, μοιράστηκε τα μυστικά του καλού μπάρμπεκιου και αν τα ακολουθήσεις, τότε ίσως να μην χρειαστείς να κάνεις λάθη. Το μόνο που χρειάζεται για να τα αποφύγεις, είναι μερικές συμβουλές. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα τις βρεις όλες.
Βρες τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber