Ο παγκόσμιος οργανισμός αεροπορικών εταιριών, IΑΤΑ, προειδοποιεί ότι λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, επίκεινται ακριβότεροι αεροπορικοί ναύλοι για την επόμενη δεκαετία.

Η έκτακτη ζήτηση στα ταξίδια από την πανδημία και ύστερα, οδήγησε σε απότομες αυξήσεις ναύλων σε πολλά δρομολόγια και o Iata, υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν περισσότερα καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τη χρήση σπάνιων «πιο πράσινων» καυσίμων αεροσκαφών ως απάντηση στις κυβερνητικές εντολές για μείωση των εκπομπών άνθρακα των αερομεταφορών.

Ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της Iata και πρώην διευθύνων σύμβουλος της British Airways, δήλωσε: «Θα απαιτήσουμε όλο και περισσότερο SAF (αειφόρο αεροπορικό καύσιμο) και αυτό σημαίνει όλο και περισσότερα έξοδα».

Σημείωσε δε, πως ορισμένοι οικονομολόγοι πίστευαν ότι τα βιώσιμα καύσιμα θα μπορούσαν τελικά να γίνουν φθηνότερα από την κηροζίνη.

«Βλέπω βεβαιότητα στα επόμενα 10-15 χρόνια ότι εξετάζουμε μια σημαντική αύξηση στο κόστος των καυσίμων. Αν δεν υπάρξει κάποια αντισταθμιστική μείωση σε άλλα κόστη –και δεν το βλέπω αυτό–, τότε οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν ότι θα υπάρξει αύξηση στους μέσους ναύλους καθώς προχωράμε. Θα σημαίνει υψηλότερους ναύλους, επειδή τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα είναι πιο ακριβά από την παραδοσιακή κηροζίνη».

Διάβασε τη συνέχεια στο intro.gr