Το Ulises ίδρυσε ο αρχιτέκτονας Ricardo Orts. Πρόκειται για ένα design studio με έδρα το Βερολίνο, που ειδικεύεται στη δημιουργία «αρχιτεκτονικής του κοντινού μέλλοντος». Συνδυάζοντας το διεπιστημονικό της υπόβαθρο με τελευταίες τεχνολογίας, το Ulises χρησιμοποιεί το Midjourney για να φτιάξει σουρεαλιστικά σχέδια για το μέλλον. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά έργα τους, το Kinetic Kingdom ξεχωρίζει, γιατί εξετάζει το πώς θα μπορούσαν να ζουν οι μελλοντικές νομαδικές κοινότητες. 

Αν κρίνουμε από τα σχέδια, η νομαδική ζωή θα θυμίζει στα βασικά μόνο αυτό που είναι σήμερα. Δηλαδή στις τέσσερις ρόδες και στη δυνατότητα να γίνει σπίτι ακόμα και η εθνική οδός. Τα υπέροχα, πολυώροφα τροχόσπιτα μοιάζουν περισσότερο με κινητά κτίρια διαμερισμάτων παρά με ένα συνηθισμένο τροχόσπιτο. Με μεγάλα παράθυρα που αφήνουν άπλετο φως να μπει στους εσωτερικούς χώρους και με καθαρό εξωτερικό, που για να είμαστε ειλικρινείς, αφαιρεί αρκετή από τη μποέμ αισθητική των σημερινών. 

Η ρίζα αυτού του έργου βρίσκεται στην επιθυμία να διερευνηθεί το πώς η ανθρωπότητα μπορεί να ζήσει έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, χωρίς να χαθεί η αίσθηση της κοινότητας. Αυτά τα σουρεάλ τροχόσπιτα είναι γεμάτα ανέσεις, επιτρέποντας σε όσους ζουν σε αυτά να είναι γειωμένοι, ένα με τη φύση. Με λίγα λόγια, η εταιρεία φαίνεται να πιστεύει στην ιδέα πως δεν χρειάζεται να χάσει κανείς την άνεσή του για να ζήσει πιο βιώσιμα. Με το ΑΙ καταφέρνουν ή έστω προσπαθούν να βρουν ευφάνταστους και καινοτόμους τρόπους να δώσουν κίνητρα για μια ζωή λιγότερο καταπιεστική. 

«Αγκαλιάζοντας έναν πιο νομαδικό τρόπο ζωής, μπορούμε να εξερευνήσουμε νέους τρόπους ζωής, που είναι τόσο συναρπαστικοί όσο και βιώσιμοι, προωθώντας παράλληλα μια αίσθηση κοινότητας και σύνδεσης με τον κόσμο γύρω μας», μοιράζεται ο Orts στο Modern Met. 

Δες τα σουρεάλ τροχόσπιτα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι νομαδικές κοινότητες στο μέλλον και βασικά βρες νέους τρόπους να χαϊδέψεις τις τάσεις φυγής σου: