Στις μέρες μας, δεν υπάρχουν πια τα κρυμμένα τουριστικά διαμάντια, τα έχουμε δει όλα στα stories σας στο Instagram (μεταξύ άλλων). Φυσικά ξέρουμε ότι μπορεί να προκύψουν προβλήματα όταν μικροί ή απροετοίμαστοι προορισμοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Το Hallstatt είναι ένα παράδειγμα.  Το χωριό Hallstatt μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από την ταινία Frozen. Το αυστριακό χωριό εγκατέστησε έναν ξύλινο φράχτη για να εμποδίσει τη θέα στις Άλπεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισροή κόσμου. Συνήθως, το Hallstatt υποδέχεται σχεδόν 10.000 επισκέπτες την ημέρα. Αλλά εν μέσω Covid-19, όλα έχουν αλλάξει για τους σχεδόν 800 ντόπιους που αποκαλούν αυτό το γοητευτικό αυστριακό χωριό σπίτι. 

Πριν την πανδημία, το Hallstatt, μια ιστορική πόλη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO περίπου 75 χιλιόμετρα από το Σάλτσμπουργκ, ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υπερτουρισμού στην Ευρώπη. Με πληθυσμό μόλις 780 κατοίκων, η πόλη δεχόταν έως και 10.000 επισκέπτες την ημέρα το 2019. Το αυστριακό χωριό Χάλστατ είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών τουριστών λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς του με το βασίλειο Αρεντέλα από την ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen. Ο φράχτης τοποθετήθηκε με την ελπίδα ότι οι τουρίστες δεν θα συρρέουν πλέον σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για να τραβήξουν σέλφι, και να ησυχάσουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο.

Η πόλη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των τουριστών από την Ασία και ειδικότερα από την Κίνα – τόσο πολύ που μια κινεζική εταιρεία κατασκεύασε ακόμη και το δικό της αντίγραφο του Hallstatt στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Το Hallstatt είναι ένα ιστορικό χωριό στην αυστριακή περιοχή Salzkammergut, περίπου 78 χλμ. από το Σάλτσμπουργκ. Περιτριγυρισμένο από βουνά και χτισμένο στις όχθες της λίμνης Hallstatt (Hallstättersee στα γερμανικά), το χωριό είναι ένα παραμυθένιο μέρος όλες τις εποχές του χρόνου.