H Ελλάδα εμφανίζεται, ξανά και για πάντα, στην κορυφή της λίστας των καλοκαιρινών προορισμών. Τέτοια τιρκουάζ νερά που θα τα ξαναδούνε οι Σκανδιναβοί; Η γαλλική Vogue έκανε ένα αφιέρωμα- ύμνο στο ελληνικό καλοκαίρι. Ξέρετε όλοι τι σημαίνει αυτό; Το δίκλινο θα το χρεώνουν λες και είναι σουίτα στη Μεγάλη Βρεττανία. Ιδού ο κατάλογος με τις ωραιότερες ελληνικές παραλίες σύμφωνα με τη βίβλο της μόδας.

Ναυάγιο

Η εμβληματική παραλία του νησιού. Φέτος, τα σκάφη με επιβάτες θα μπορούν να προσεγγίζουν τον κόλπο του ναυαγίου σε συγκεκριμένη απόσταση από το Ναυάγιο της Ζακύνθου και όσοι θέλουν θα μπορούν να βουτάνε στα νερά της φημισμένης παραλίας. Οι επισκέπτες όμως, θα μπορούν να κολυμπούν μόνο σε απόσταση 40 μέτρων από το Ναυάγιο, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παραλία και δεν θα μπορούν φυσικά να περπατήσουν σε αυτήν καθώς διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

Σαρακήνικο

Θα σε κάνει να παραμιλάς από την ομορφιά της. Οι Σαρακηνοί πειρατές έβρισκαν καταφύγιο σε αυτές τις σπηλιές και από αυτούς πήρε το όνομά της η παραλία. Μια παραλία με ολόλευκους βράχους και καταγάλανα νερά στη βορειοανατολική πλευρά της Μήλου σε περιμένει να την ερωτευτείς.

Πόρτο Κατσίκι

Καρτ ποστάλ. Έχει καταταχτεί στις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου. 100 κατεβαίνεις και βρίσκεσαι στον παράδεισο. Λόγος να πας στη Λευκάδα.

Μύρτος

Η πολυβραβευμένη παραλία της Κεφαλονιάς είναι διάσημη για τα άσπρα βότσαλα και τα γαλάζια νερά. Ο Μύρτος θεωρείται η παραλία – σήμα κατατεθέν του νησιού και εκεί θα βρεις όλες τις αποχρώσεις του μπλε σε μία παραλία..Αν παρκάρεις κοντά στην παραλία, πήγαινε να πάρεις λαχείο.

Κόκκινη Παραλία

Εμβληματική παραλία στη Σαντορίνη , αυτό το ονειρεμένο σημείο συνδυάζει πύρινα ηφαιστειακά πετρώματα και μια πεντακάθαρη θάλασσα.

Λαλάρια

Η καλύτερη παραλία του νησιού και από τις πλέον πολυφωτογραφημένες παραλίες της Σκιάθου. Το όνομά της προέρχεται από τα στρογγυλά λευκά της βότσαλα, που οι ντόπιοι τα αποκαλούν “λαλάρια” τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία.  Μοιάζει με ψεύτικη.

Βοϊδοκοιλιά

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με λευκή άμμο και λιμνοθάλασσα βρίσκεται στην ακτή της Μεσσηνίας στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Μπάλος

 Αχ αυτή η Κρήτη. Μιλάμε για μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στη Χερσόνησο ης Γραμβούσας και το μικρότερο Ακρωτήριο Τηγάνι, κάτω από τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Γεροσκίνου. Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών της Ελλάδας.  Σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από τα θρυμματισμένα κελύφη κοχυλιών.

Περιβόλι

Σε μικρή απόσταση από το χωριό Γλώσσα, η παραλία Περιβόλι βρίσκεται στο νησί της Σκοπέλου και είναι ικανή να σας κάνει να ξεχάσετε όλες τις πίκρες του χειμώνα.

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι ή Βούλισμα όπως επίσημα ονομάζεται, είναι προστατευόμενη περιοχή Natura. Απέχει 200 μέτρα από την ακτή και για να φτάσεις θα πρέπει να περπατήσεις στη ρηχή λιμνοθάλασσα με βάθος το πολύ ένα μέτρο. Η λευκή και ροζ άμμος που σχηματίζεται από χιλιάδες σπασμένα κοχύλια και τα καταγάλανα νερά του θυμίζουν έναν χαμένο τροπικό παράδεισο.

Αλυκό

Στη χερσόνησο Αλυκό της Νάξου, κάτω από το κεδροδάσος, σχηματίζονται μικροί ορμίσκοι που φιλοξενούν πανέμορφες αμμουδερές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά.

Γιδάκι

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marina Vernicos (@mvernicos)

Αν ψάχνεις ένα λόγο για να πας στην Ιθάκη, είναι αυτή η παραλία. Που δεν θα την χορτάσεις ποτέ και θα την κουβαλάς ως screensaver το χειμώνα. Απέναντι της φαίνεται το μικρό νησάκι της Ιθάκης, η Άτοκος (να πάτε). Αν με ρωτάτε είναι ο Παράδεισος των Επτανήσων.

Βουτούμι

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Englobia (@englobiatravel)

Ένα έπος. Χαβάη – Αντίπαξοι σημειώσατε 2. Λευκή άμμος και σμαραγδένια νερά δημιουργούν ένα υπέροχο τοπίο που μοιάζει τροπικό. Τα νερά είναι ρηχά. Θα προσεγγίσετε με καραβάκι.

Σεϊτάν Λιμάνια

Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια στα Τουρκικά και προέρχεται από το γεγονός ότι τα νερά και τα ρεύματα της περιοχής είναι επικίνδυνα. Παραδεισένιο μέρος. Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης.