Όποιος έχει πάει στον Μύρτο στην Κεφαλονιά από τη «γύρα» και έχει περάσει από εκείνη την ξύλινη γεφυρούλα την οποία περνάς με μια ανάσα και από κάτω το κενό, βράχια και θάλασσα, μάλλον θα γελάσει, αλλά η πιο επικίνδυνη γέφυρα της Ελλάδας δεν είναι αυτή. Ναι, υπάρχουν και χειρότερα. Πάντα υπάρχουν χειρότερα σε αυτή τη χώρα. Σε άλλα νέα, η πιο επικίνδυνη γέφυρα της Ελλάδας είναι στη Λακωνία. Πρόκειται για τη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας. Πρόκειται για μια γέφυρα της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε το 1896 και θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες γέφυρες της Ευρώπης. Όχι απλώς της Ελλάδας. 

Η γέφυρα σύντομα άρχισε να δείχνει σημάδια ακαταλληλότητας, όπως τριγμούς και φθορές, που έχει εδώ και 20 χρόνια χαρακτηριστεί ακατάλληλοι. Όπως φαντάζεστε, πολλοί οδηγοί την περνούν καθημερινά για να φτάσουν στη Σκάλα Λακωνίας. Εδώ και καιρό διαβάζουμε πως αυτή η γέφυρα θα αποτελεί παρελθόν και τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε ένα φως στον ορίζοντα, μιας και ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας, σύγχρονης γέφυρας. Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου οδικού περάσματος έχουν ήδη ξεκινήσει. 

Πιο συγκεκριμένα, καθαρίστηκαν τα πράνη και εδώ και λίγες μέρες έχει εγκατασταθεί το γεωτρύπανο για τις γεωτρήσεις και τη συλλογή δειγμάτων από το υπέδαφος για τη θεμελίωση των βάσεων της νέας, σύγχρονης γέφυρας. 

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα στην υφιστάμενη μεταλλική κατασκευή, προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και όσους περνούν από εκεί για να φτάσουν σε νησιά που συνδέονται με ferry boat, ένα ασφαλές πέρασμα πάνω από τον ποταμό του Ευρώτα.

https://t.co/qejx6BxbSm

Σε ό,τι αφορά την υπάρχουσα, εδώ και χρόνια “απαγορευμένη” γέφυρα, που ούτως ή άλλως καθιστά τη διέλευση οχημάτων επισφαλή, θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα. Μεταξύ μας, δεν φαίνεται και πολύ καλή ιδέα, αλλά ΟΚ.