Παιδιά, ας είμαστε λίγο ειλικρινείς. Παίζει να μην έχει μείνει κλάδος που να μην έχει επιστρατεύσει το AI. Ήρθε και η παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά να δοκιμάσει την τύχη της. κάπως έτσι, «ζητήθηκε» από το ChatGPT να καταλήξει στους 25 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Δεν θέλω άγχος. Ναι, και η Ελλάδα είναι ανάμεσά τους. 
 
Μπορεί αρκετοί ειδικοί του τουρισμού να έχουν ήδη εκφράσει τις αμφιβολίες τους, ωστόσο ο Fit Reisen, ειδικός στα ταξίδια ευεξίας, ξεκίνησε ένα πείραμα, θέλοντας να τεστάρει αν το ChatGPT είναι ικανό να ταξινομήσει τις χώρες-προορισμούς. Τροφοδότησε, λοιπόν, το εργαλείο με τις 25 πιο δημοφιλείς χώρες σύμφωνα με τη Wikipedia. 
 
Τα κριτήρια που ζητήθηκαν περιελάμβαναν τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τη διαμονή, την τοπική κουζίνα, τη γενική ασφάλεια και τον καιρό. Σε κάθε κατηγορία, το εργαλείο ήταν σε θέση να απονέμει πόντους μεταξύ 1 και 100, δημιουργώντας έτσι μια κατάταξη των καταλληλότερων χωρών για διακοπές.

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί σύμφωνα με το ChatGPT

1. Ιταλία και Ιαπωνία
2. Γαλλία και Καναδάς
3. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
4. Ελλάδα και Ισπανία
5. ΗΠΑ
6. Γερμανία, Ολλανδία και Πορτογαλία
7. Αυστρία
8. Ταϊλάνδη
9. Μεγάλη Βρετανία
10. Χονγκ Κονγκ
11. Κροατία και Μαλαισία
12. Ουγγαρία
13. Μακάο και Μεξικό
14. Τουρκία
15. Κίνα
16. Πολωνία
17. Ρωσία
18. Ινδία

Στην πρώτη θέση η Ιταλία και η Ιαπωνία

Μπορεί να είναι δυο εντελώς διαφορετικοί προορισμοί, αλλά την πρώτη θέση την κέρδισαν η Ιαπωνία και η Ιταλία. ύμφωνα με την αξιολόγηση της τεχνητής νοημοσύνης, η Ιταλία βαθμολογείται όχι μόνο για την εξαιρετική της κουζίνα, αλλά και για τη φήμη της ως προορισμού για πολιτισμό, φύση, ταξίδια στην πόλη ή διακοπές στην παραλία.
 
Όσον αφορά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τη διαμονή και την κουζίνα, η Ιταλία σημείωσε τουλάχιστον 90 από τους 100 βαθμούς, που είναι πάνω από το μέσο όρο. Σε αντίθεση με την Ιταλία, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των Γερμανών παραθεριστών εδώ και δεκαετίες, η Ιαπωνία είναι ένας από τους πιο πρόσφατους προορισμούς με τη μεγαλύτερη τάση. Το Chat GPT μπορεί να κατανοήσει τους λόγους της μεγάλης ζήτησης και δίνει στην Ιαπωνία 95 πόντους στους τομείς των αξιοθέατων, των δραστηριοτήτων και της διαμονής.

Γαλλία και Καναδάς

Με 600 από τους 700 βαθμούς, η Γαλλία και ο Καναδάς βρίσκονται πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις. Η Γαλλία σημειώνει εμφανώς καλά αποτελέσματα όσον αφορά τον πολιτισμό λαμβάνοντας 95 από τους 100 βαθμούς στις κατηγορίες αξιοθέατα, δραστηριότητες και καταλύματα.
 
Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι για τον Καναδά, προφανώς κερδίζει για την εντυπωσιακή επαφή με τη φύση που χαρίζει, είτε μιλάμε για τουρ με σκάφος στους καταρράκτες του Νιαγάρα, είτε για το Βανκούβερ ή την πεζοπορία σε σημεία όπως το Εθνικό Πάρκο Μπανφ. 

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα και Ισπανία

Με 595 βαθμούς, ο προορισμός μεταξύ του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην κατάταξη του Chat GPT. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ΟΚ, απολαμβάνουν περισσότερες από 3.066 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο, λαμβάνουν 95 βαθμούς για τον καλό καιρό τους και έτσι την καλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία συνολικά. Εξαιρετικά καλά αποτελέσματα λαμβάνει όσον αφορά και τα αξιοθέατα. Την τέταρτη θέση μοιράζονται οι ανταγωνίστριες Ισπανία και η Ελλάδα (που ήδη αναρωτιέται τι θα τους κάνει τόσους τουρίστες), με τις ΗΠΑ να ακολουθούν.