Εμείς δεν παρακαλάμε κανέναν, να το ξέρετε αυτό. Εκτός και αν είναι για κάνα μνημόνιο, λίγα χρήματα για να τη «βγάλουμε». Τότε εντάξει, μπορεί και να σας παρακαλέσουμε -ξανά. Μέχρι τότε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που οι Γερμανοί μας θεωρούν ακριβούς και αντί να επισκεφτούν τη χώρα μας για να πληρώσουν τη χωριάτικη 20 ευρώ στην Πλάκα (είμαστε και πονηροί), θα πάνε στο Μεξικό. Όχι, αλήθεια. 

Μια έρευμα του Holiday-Check για λογαριασμό για την εκπομπή Ard-Plusminus σε κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης στη Γερμανία, για πρώτη χρονιά φέτος, μετά τα χρόνια της πανδημίας, οι κρατήσεις των Γερμανών αγγίζουν τα επίπεδα προ πανδημίας. 

Αλλά.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα tagesschau.de, «τα ταξιδιωτικά πακέτα για Ισπανία, Ελλάδα ή Πορτογαλία έχουν ακριβύνει περίπου κατά 20-30% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 και έτσι, όπως καταλαβαίνετε, no money no honey. Σημαντική αύξηση καταγράφουν και οι τιμές για προορισμούς όπως η Τουρκία, η Τυνησία ή η Αίγυπτος, οι οποίοι παλαιότερα θεωρούνταν κάπως φθηνοί. Οι τιμές των πακέτων διακοπών γι’ αυτούς τους προορισμούς έχουν αυξηθεί κατά 35-50% σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας». Ωραία, 25 ευρώ η χωριάτικη σαλάτα λοιπόν για να βάλετε μυαλό!

Την ίδια στιγμή, οι αυξήσεις αφορούν σύμφωνα με την έρευνα και της αεροπορικές πτήσεις: «Οι καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα ή την Κροατία εμφανίζονται 16% ακριβότερες φέτος σε σχέση με το 2022. Οι πτήσεις προς την Ισπανία, είτε την ηπειρωτική χώρα είτε τα νησιά της, είναι κατά 25% ακριβότερες». 

Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων οφείλονται κυρίως στο αυξημένο κόστος για το προσωπικό αλλά και στην αυξημένη τιμή της φέτας κηροζίνης. Ταυτόχρονα, συνολικά η τουριστική βιομηχανία έχει αλλάξει συγκριτικά με την εικόνα που εμφάνιζε πριν από τον κορωνοϊό γιατί, εντάξει, πρέπει να βγάλουμε τα σπασμένα, κορόιδα είμαστε;

«Αν θέλετε να ταξιδέψετε οικονομικά φέτος, θα πρέπει να αναζητήσετε στοχευμένα ασυνήθιστους ταξιδιωτικούς προορισμούς που βρίσκονται πέρα από τις τάσεις της μόδας. Οι διακοπές στη μακρινή Ζανζιβάρη, στο Μεξικό ή στην Κούβα μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι φθηνότερες από ό,τι οι διακοπές στους κλασικούς μεσογειακούς προορισμούς», τονίζει η γερμανική ιστοσελίδα. 

Στο καλό! Δεν σας έχουμε ανάγκη, μέχρι που θα σας έχουμε ξανά φυσικά.