Ο ήλιος γλιστράει προς την ειδυλλιακή παραλία Playa del Amor ή Παραλία της Αγάπης, εκεί όπου γκέι γυμνοί άντρες, περπατούν κατά μήκος της. «Ήθελα πολύ να κλάψω όταν είδα πρώτη φορά το ηλιοβασίλεμα στη Playa del Amor», είπε ο Roberto Jerr, ο οποίος επισκέπτεται το Zipolite εδώ και πέντε χρόνια. «Είναι ένας χώρος όπου μπορείς να είσαι απλά ελεύθερος».

Κατά τη διάρκεια των χρόνων, το πρώην ψαροχώρι έχει μετατραπεί σε στέκι χίπιδων και αποτέλεσε όαση για την queer κοινότητα, που παρασύρεται από τις χρυσαφένιες αμμουδιές, την αντιπολιτισμική ατμόσφαιρα και τον γυμνισμό που αγκαλιάζει όλα τα σχήματα και μεγέθη.

 

Αλλά καθώς αυξανόταν σε δημοτικότητα και προσέλκυε περισσότερους γκέι και στρέιτ τουρίστες, η πόλη άρχισε να αλλάζει: οι ξένοι κατέλαβαν γη, τα ξενοδοχεία πολλαπλασιάστηκαν, οι επιρροές συρρέουν στην παραλία και πολλοί κάτοικοι και τουρίστες τώρα ανησυχούν ότι αυτό που κάποτε έκανε μαγικό το Zipolite μπορεί να έχει χαθεί για πάντα. «Όλοι στην κοινότητα πρέπει να πάνε σε ένα μέρος όπου νιώθουν άνετα και ελεύθεροι, όπως το Zipolite», είπε ο Jerr ένας ομοφυλόφιλος. «Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα άλλο μέρος αυτού του είδους υπερτουρισμού που αρχίζει να φεύγει από μέρη που δεν έχουν τους πόρους».

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews.