Πέρασαν 13.000 φωτογραφίες του παλιού Σαν Φρανσίσκο στα Google Maps

Και πλέον έχεις Street View του 19ου αιώνα!

Πέρασαν 13.000 φωτογραφίες του παλιού Σαν Φρανσίσκο στα Google Maps

Και πλέον έχεις Street View του 19ου αιώνα!


Ένα όνειρο που έχουμε όλοι, αλλά μάλλον ποτέ δεν θα εκπληρωθεί (εκτός κι αν έρθει ο Σώρρας και γίνουμε) είναι να μπουκάρουμε σε χρονομηχανή. Να ταξιδέψουμε δεκαετίες πίσω και να χαθούμε σε γειτονιές, κακόφημα στέκια και ορδές κόσμου.

Για κάτι τέτοια όμως δεν αρκούν δυο τρεις ξεχασμένες φωτογραφίες από το πατάρι ή ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα, θέλει real time φάση ρε αδερφέ. 

Δυο developers, o Dan Vanderkam και ο Raven Keller, εισάκουσαν τις προσευχές μας, τα έβαλαν κάτω και αντι χρονομηχανής, αποφάσισαν να δημιουργήσουν παρέα το Google Street View του Σαν Φρανσίσκο. Τι αυτό; Ναι, του Σαν Φρανσίσκο των 1800's! 

Μάζεψαν 13.000 παλιές φωτογραφίες της περιοχής (ευκολάκι) και τις σέταραν έτσι, ώστε σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος, να υπάρχει το original μέρος, απαθανατισμένο από μια φωτογραφική, που δεν έχουμε ιδέα πώς θα ήταν.
[banner]

Να, δες και μερικά σημεία...

7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακόμα ένα τεράστιο Ρισπέκτ τους αξίζει όμως γιατί ξαναζωντάνεψαν μια πόλη που κυριολεκτικά είχε αφαντιστεί.  Στις 18 Απριλιού του 1906 ο εγκέλαδος έγραψε 7,7 ρίχτερ ή όπως πολλοί υποστηρίζουν, 8,2. H κοσμογονική καταστροφή αφησε άστεγο πάνω από 80% του πληθυσμού με τον αριθμό να ξεπερνά τους 300.000 κατοίκους, σε μια πόλη που αριθμούσε 410.000 ζωές. Οι νεκροί, δυστυχώς, ξεπέρασαν τους 3.000...

Τσέκαρε τον πραγματικά εντυπωσιακό χάρτη κι αν σου πέφτει μακριά το Σαν Φραν, μείνε ώρα να χαζευείς. Σ' αυτή την εποχή δεν έχει ταξιδέψει κανείς άλλωστε wink

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα WTF
Διάβασε ακόμα