“Σαν βγεις στον πηγαιμό  για παραλία” πρέπει να έχεις το νου σου σε 2-3 βασικά πραγματάκια. 

Αρχικά, να εξασφαλίσεις ισκιάδα και έπειτα να έχεις ένα cooler μαζί σου με όσα καλούδια κρίνεις ότι είναι απαραίτητα ώστε να κάνουν τη διαμονή σου καλύτερη.

Αν λοιπόν, πας σε απόμερη παραλία, o ίσκιος πάνω από το κεφάλι σου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Ο ήλιος κατακέφαλα για ώρα δεν παλεύεται. Μια ομπρέλα ή μια μικρή τέντα μοιάζει μια κάποια κομπλέ λύση. Και πάμε στο δεύτερο προαπαιτούμενο για να πετύχει η εξόρμηση, που είναι η ύπαρξη ενός cooler. Το τι θα περιέχει δεν είναι τόσο απλό θέμα όσο φαίνεται,  μιας και στο σημείο αυτό συγκρούονται δύο κόσμοι, δύο σχολές(;).

Η μια, μιλάει για ένα cooler λογικού έως μετρίου μεγέθους, είναι της υγιεινής διατροφής, των low calories, φρούτα, ριζοκροκέτες, στικάκια αγγουριού και καρότου και διάφορα τέτοια συναφή. Προτεραιότητα έχει για τη φυλή αυτή ό,τι δεν είναι λιπαρό, ό,τι σε ενυδατώνει καλύτερα και έχει λιγότερες θερμίδες. Ανοίγεις λοιπόν το ψυγειάκι τους και εκτός από τα παραπάνω, το πολύ να βρεις και κανα σαντουιτσάκι με λίγο τυρί και πολλά λαχανικά, άφθονο νερό και βαριά-βαριά κάποιο χυμό ή σπιτική λεμονάδα.

Πάμε τώρα στη δεύτερη φυλή. Πως είναι η πρώτη; Καμία σχέση αυτή!  Με την πρώτη ματιά υπάρχει μια αισθητή διαφορά. Το cooler τους είναι XXXL μέγεθος, διπλάσιο και τριπλάσιο από των άλλων. Άμα το ανοίξεις είναι πιο εύκολο να πεις τι δεν έχει, παρά τι έχει.

Το περιεχόμενο του, διατροφικά, είναι αμαρτωλό. Στα φαγώσιμα, τα σάντουιτς είναι εκλύτου περιεχομένου και συνθέσεως. Snacks και τσιπσοειδή κάθε μορφής, μπύρες άφθονες και καταπαγωμένες, αναψυκτικά διάφορα και χυμοί συσκευασμένοι, κανά μπουκαλάκι ούζο για νωρίς ή καμιά Vodka ή Gin για αργότερα να παγώνει μες τα μπόλικα παγάκια. Ας μη σταυρώνουμε όμως εντελώς την αμαρτωλή φυλή. Υπάρχει στον cooler νεράκι και μερικά φρούτα, έτσι για ξεκάρφωμα.

Ας πούμε και δυο αράδες πιο σοβαρά πράγματα που καλό είναι να τα έχουμε κατά νου:

1. Ό,τι βάλεις στο ψυγειάκι να το έχεις από πριν στο ψυγείο, θα είναι πιο ευχάριστο όταν θα το καταναλώνεις και θα διατηρηθεί παγωμένο πιο πολύ ώρα.

2. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις να έχεις στον νου σου, τα πράγματα τα οποία έχουν πρόβλημα με την υγρασία, όπως τα σάντουιτς, να είναι διπλωμένα στεγανά ή σε ταπεράκια.

3. Εάν πας για μπάνιο και κάτσεις σε χώρο καταστήματος, τήρησε ένα δεοντολογικό τρόπο συμπεριφοράς. Δεν μπορείς να πας σε μαγαζί, να κάνεις χρήση στις ξαπλώστρες, της σκίασης, των εγκαταστάσεων και μετά να ανοίξεις το ψυγειάκι σου για να φας και να πιεις από δικά σου πράγματα. Όπως και να το κάνουμε, είναι γαϊδουριά.