«Ποιος Λίβανος, μωρέ». Αυτό σκέφτηκα όταν έπεσα πάνω στη χθεσινή τους εκπομπή. Και δεν είναι ότι το είπα αυτό από ζήλια. Ίσα-ίσα…

Είμαι από αυτούς που σέβονται τη δουλειά του Γιώργου Μαυρίδη και του Σάκη Τανιμανίδη, των δύο αυτών τύπων που πετάγονται σε εβδομαδιαία βάση στις οθόνες μας και μας κάνουν να χαζεύουμε με τα τριπάκια τους και να κρυφογελάμε με τα καφριλίκια τους. Το σκέφτηκα, επειδή το συγκεκριμένο δίδυμο έχει βάλει τον ταξιδιωτικό πήχη πολύ πιο ψηλά από έναν απλό… Λιβανούλη.

«Ποιος Λίβανος μωρέ;», θα σκέφτηκες κι εσύ κατά πάσα πιθανότητα, όταν τους έχεις δει:

Να παίζουν φάπες στον Αμαζόνιο

να σερφάρουν στις ακτές της Αυστραλίας

να κάνουν συζητήσεις φιλοσοφικού περιεχομένου με τους Ζουλού

να τριγυρνούν στις στέπες της Μογγολίας

να διασχίζουν με all star, ρε μαλάκες; καμήλες την έρημο της Ιορδανίας

να παθαίνουν κοκομπλόκο στα Ιμαλάια

να παίζουν μπαλίτσα στην Αργεντινή

να “παίζουν μπαλίτσα” στην Κολομβία

να περπατούν ξυπόλητοι στη Κόπα Καμπάνα

να μπανιαρίζονται στην Blue Lagoon στην Ισλανδία

να τσογλανίζουν στην Times Square

να παίρνουν τζούρες από τον αέρα της Νέας Ζηλανδίας

 

να μπαλαρινίζουν στην Κόκκινη Πλατεία

Κάτι Τουρκίες, κάτι Ταϋλάνδες, κάτι Λάος, κάτι Τζαμάικες, κάτι Ινδίες και κάτι Τανζανίες δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να τις σχολιάσουμε… Πέρα από το γεγονός, λοιπόν, ότι έχουν κάνει την καύλα τους, επάγγελμα, το YOLO τους το γουστάρουμε και για δύο ακόμη λόγους.

Αφενός γιατί συναγωνίζονται μεταξύ τους ακόμη και για τον πιο ηλίθιο λόγο…

 

Κι αφετέρου διότι είναι αρρωστάκια οπαδοί (κι ας έχουν επιλέξει λάθος στρατόπεδο)

Και για να μην ξεχνιόμαστε, καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι το ταξίδι δεν μπήκε έτσι ξαφνικά στη ζωή τους εξαιτίας της εκπομπής. Το είχαν ζήσει από πριν, οπότε νομίζω ότι τα παλικάρια αξίζουν ένα θερμό standing ovation από όλους μας.

ENA STANDING OVATION, ΓΑΜΩ!

Το success story τους γίνεται ακόμη πιο αξιέπαινο και ζηλευτό από τη στιγμή που ολόκληρο το παρεάκι που είναι πίσω από τις κάμερες, ήταν φιλαράκια προτού καν ξεκινήσουν το πρότζεκτ τους.

Οk, Ευτύχης Μπλέτσας δεν θα γίνουν ποτέ. Το ξέρουμε κι εμείς, το ξέρουν κι αυτοί. Και κυρίως; Το ξέρει κι ο Ευτύχης. Τουλάχιστον, όμως, προσπαθούν τα παλικάρια.

Και μας παίρνουν μαζί τους σε κάθε τους ταξίδι, μας κάνουν να σχεδιάζουμε την επόμενή μας εξόρμηση, έστω κι αν η τσέπη μας έχει βαρέσει εγκεφαλικά με αυτά που βλέπει (και τα λεφτά που δεν βλέπει). Για τους μηδενιστές που κατακρίνουν τον Μαυρίδη και τον Τανιμανίδη (επίτηδες βάζω πρώτο τον Μαυρίδη για να ρίξω νερό στο μύλο του ανταγωνισμού τους) για τεντιμποϊσμό και προκλητικότητα. Για αυτούς που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα “κολλήσουν” τη φάση του World Party σε οτιδήποτε αρνητικό μας συμβαίνει αυτήν την εποχή. Για εκείνους που είναι πεπεισμένοι ότι το χαβαλεδιάρικο τηλεοπτικό δίδυμο πετάει βόμβες κατάθλιψης στο τηλεοπτικό κοινό που εν καιρώ κρίσης δεν μπορεί να ταξιδέψει. Προς όλους αυτούς, μόνο μια ερώτηση: Αδέλφια, πατώνετε; Έλεος με την μίρλα. Αν θέλουμε τσεγκεβάρες να μας σώσουν, ας ψάξουμε στα κόμματα που ψηφίζουμε. Τις Τρίτες το βράδυ μπορούμε να πάρουμε ρεπό από την αέναη επανάστασή μας.

ΥΓ: Κλείνουμε με την πιο κλισέ φράση (που πρέπει να ακούγεται ταυτόχρονα από ορισμένες εκατοντάδες χιλιάδες στόματα κάθε Τρίτη βράδυ που παίζει η εκπομπή τους): “Τι ζωάρα κάνετε ρε καρντάσια!”

Φωτογραφίες: Alpha TV