Τι θα γινόταν αν στα 18 του κληρονομούσες μια περιουσία και μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων; Ίσως να τρελαινόσουνα, ίσως να διασκέδαζες τη ζωή σου, ίσως να τα σκόρπαγες, ίσως να έκανες τα όνειρά σου πραγματικότητα, ίσως να… άλλαζες τον κόσμο. Ο Howard Hughes τα έκανε όλα αυτά, έστω κι αν έφτασε πολλές φορές στη χρεωκοπία. Γιατί εκτός από ένας εκκεντρικός οραματιστής, ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ήταν πάνω από όλα παιδί.

Όταν στα 18 του βρέθηκε επικεφαλής της εταιρίας του πατέρα του, αμέσως άρχισε να παίζει με όλα τα παιχνίδια που ήθελε. Ασχολήθηκε με τον μαγικό και λαμπερό κόσμο του Hollywood και γύρισε ταινίες όπως τις «Hell’s Angels» και «Scarface».

Παράλληλα άρχισε να πειραματίζεται και με το πάθος του, που δεν ήταν άλλο από την αεροπλοΐα. Άλλωστε ο Hughes ήταν από τους πλέον ριψοκίνδυνους πιλότους και ουκ ολίγες φορές παραλίγο να σκοτωθεί. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι έπασχε από OCD και είχε αρκετά επεισόδια στη ζωή του.

Η… εργασιομανία του όμως δεν τον εμπόδιζε να έχει μια πλούσια και άστατη προσωπική ζωή. Είχε σχέση με πολλές γνωστές γυναίκες του Hollywood ανάμεσά τους οι Billie Dove, Bette Davis, Ava Gardner, Olivia de Havilland, Katharine Hepburn, Ginger Rogers και Gene Tierney.

Και μπορεί έως το 2004 να ήταν ένας θρύλος στις ΗΠΑ, αλλά όταν τον ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη ο Leonardo DiCaprio στη ταινία «The Aviator» έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο. Το καλύτερο; Στις ταινίες «Captain America» και «Iron Man 2», ο χαρακτήρας του Howard Stark (πατέρας του Iron-Man) είναι εμπνευσμένος από τη ζωή του Hughes.