Σε μια κίνηση που μυρίζει… παντεσπάνι, το κίνημα Yarn Bombing θέλησε να κάνει πιο όμορφη την Αθήνα. Έτσι, έντυσε με πλεκτά κορμούς δέντρων και παγκάκια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τέλεια κίνηση; Όχι ακριβώς!

Δυστυχώς για αυτούς, τα όμορφα φωτογραφικά «κάδρα»  που δημιούργησαν για να ποζάρουν με φόντο τις πλεκτές δημιουργίες, ίσως να «καταστρέφονται» από τους άστεγους. Είναι παντού βλέπεις!

Ο καλλωπισμός μιας πόλης ξεκινά από τους ανθρώπους της. Μια γκρίζα πόλη, πάντα θα φαντάζει ομορφότερη, όταν οι πολίτες της είναι χαμογελαστοί και πρόσχαροι. Πόσο χαρούμενος μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος που κάνει τη βόλτα του στο κέντρο, βλέπει τα… ντυμένα δέντρα και στο επόμενο στενό, υπάρχει ένας άνθρωπος ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο;

Πόσο πιο όμορφο θα ήταν το συναίσθημα εάν άφηναν από ένα μάλλινο πουλόβερ στους ανθρώπους εκείνους που κινδυνεύουν από τον παγετό; Ποια άγνοια όπλισε τα –κατά τα άλλα- όμορφα μυαλά τους να ντύνουν δέντρα και όχι ανθρώπους;

Δεν είναι μιζέρια ή λαϊκισμός. Ούτε καν, γκρίνια. Είναι το προφανές! Και δυστυχώς, στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, πρέπει να επιχειρηματολογούμε για τα προφανή!

(Φωτογραφίες Fosphotos, Στάθης Μαμαλάκης)