Ο Johnny Depp περνά για πρώτη φορά στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας με τη νέα ταινία «Transcendence» και βυθίζεται στον επικίνδυνο κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης ως επιστήμονας που πειραματίζεται με την τεχνολογική Υπέρβαση (=transcendence). Ο σούπερ-σταρ πρωταγωνιστεί μαζί με τον Morgan Freeman στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Wally Pfister, διευθυντή φωτογραφίας της τριλογίας του κατά Nolan, Batman, σε μια ταινία που δείχνει ως μία αρκετά σκοτεινή και «εγκεφαλική» προσθήκη στο είδος του sci-fi. Το ταλαντούχο καστ συμπληρώνουν η Rebecca Hall, o Paul Bettany, η Kate Mara και ο Cillian Murphy.

Ο Depp υποδύεται τον επιστήμονα Dr. Will Caster, έναν διάσημο ερευνητή στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης που προσπαθεί να δημιουργήσει μία Μηχανή με συνείδηση η οποία θα συνδυάζει την συλλογική αντίληψη και γνώση των πάντων, και ταυτόχρονα θα έχει την πλήρη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων και αισθήσεων.

Το σημείο που η τεχνητή νοημοσύνη κυριεύει τον άνθρωπο και οι δύο γίνονται ένα. Τα αμφιλεγόμενα πειράματά του τον βάζουν στο στόχαστρο ακτιβιστών κατά της τεχνολογίας, που θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Ωστόσο στην προσπάθειά τους να βάλουν ένα τέλος, θα γίνουν ο καταλύτης που θα κάνει τον Will να πετύχει την υπέρβαση που τόσο θέλει. Και η δίψα του για γνώση θα εξελιχθεί σε μία φαινομενικά ολοκληρωτική αναζήτηση για δύναμη με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι πως ίσως τελικά δεν υπάρχει πλέον τρόπος να τον σταματήσουν.

Ο Johnny Depp σε ρόλο φιλόδοξου, στα όρια της τρέλας, ιδιοφυούς επιστήμονα σε μία αλά Tron , «συγχώνευση» με την τεχνητή νοημοσύνη; Το «Transcendence» μόλις μπήκε στη λίστα μας με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς!