Ήταν Σεπτέμβριος του 2012, λίγους μήνες μετά την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο και την ελεύθερη πτώση της μετοχής του, όταν ο Mark Zuckerberg ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει μετοχές της εταιρίας μέσα στον επόμενο χρόνο, σε μια προσπάθεια να ηρεμίσει μετόχους και εργαζομένους που έβλεπαν την επένδυσή τους να παίρνει την κάτω βόλτα. Ωστόσο οι 12 μήνες πέρασαν και το χρυσό παιδί των social media αποφάσισε να αρχίσει τα δικά του πάλι.

Έτσι, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τουλάχιστον 41,4 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων, στο πλαίσιο συνολικής προσφοράς 70 εκατομμυρίων μετοχών τάξης Α της εταιρείας μέσω δημόσιας εγγραφής. H πώληση των μετοχών από  τον Zuckerberg θα μειώσει το δικαίωμα ψηφοφορίας του στο 56,1% από το 58,8%, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Facebook,ο  Zuckerberg αναμένεται να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων από την πώληση στην πληρωμή φόρων που σχετίζονται με την αγορά 60 εκατομμυρίων μετοχών τάξης Β.

Τα βήματά του αναμένεται να ακολουθήσει και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Marc Andreessen, ο οποίος θα πουλήσει επίσης 1,65 εκατομμύρια μετοχές.
Η μετοχή του Facebook, η οποία έχει διπλασιάσει την αξία της φέτος, κατέγραφε πτώση 4% πριν από το άνοιγμα του χρηματιστηρίου.