Δεν υπάρχει άνθρωπος, από παιδί μέχρι μεγάλο, σήμερα που να μην γνωρίζει τον Εμπενίζερ Σκρουτζ (ok, κάποιοι ξέρουν μόνο τον Σκρουτζ ΜακΝτακ!) και την χριστουγεννιάτικη ιστορία του. Μια ιστορία που ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου 1843 από την Αγγλία, όταν ο Charles Dickens κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «Christmas Carol».

Πρωταγωνιστής ήταν ο επιχειρηματίας Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένας άνθρωπος που τα μέτραγε όλα με τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που θεωρούσε τα Χριστούγεννα απάτη και χάσιμο χρημάτων. Ένας άνθρωπος μόνος του και μίζερος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως, ο Σκρουτζ δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Είναι το φάντασμα του νεκρού τσιγκούνη συνεργάτη του Τζέικομπ Μάρλεϊ, που τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Στη συνέχεια, τον επισκέπτονται τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων, όπου του δείχνουν τα λάθη του μέσα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Dickens αγαπήθηκε από την αρχή και χαρακτηριστικό είναι ότι την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του πούλησε 6.000 αντίτυπα. Ενώ στο πέρασμα του χρόνου μεταφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στον κινηματογράφο και στο θέατρο.