Σε ένα κόσμο που αλλάζει, πρέπει να υπάρχουν οι σταθερές που θα ορίζουν και την αλλαγή. Όταν χαθούν οι σταθερές, ψάχνεις όχι απλά τη μπάλα, αλλά και το γήπεδο. Στην Ελλάδα του 2014, όλα έχουν χαθεί. Δεν υπάρχει καμία πλέον σταθερά για να πατήσεις και να αναλύσεις. Με κίνδυνο να βουτήξουμε στην απέραντη θάλασσα της γραφικότητας θα τολμήσουμε την ανάλυση… ανάποδα!

Ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών, κινείται με τζιπ που έχει πλαστές πινακίδες, δεν έχει μαζί του το δίπλωμα οδήγησης και το όχημα είναι ανασφάλιστο. Στη συνέχεια του ελέγχου διαπιστώνεται πως οι πινακίδες του Volkswagen Touareg που οδηγεί,  είναι αντίγραφο των παλιών, που ο ίδιος έχει καταθέσει. Αν δεν ήταν αναγνωρίσιμος, στην  αντιτρομοκρατική θα χτυπούσε κόκκινος συναγερμός για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του και να εξεταστεί το όχημα. Είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια; Ποιος είναι ο οδηγός και ποια η σχέση του με ύποπτες τρομοκρατικές ομάδες;

Θα μπορούσε να είναι τρομοκράτης ο… Μισελ; Σύμβολο αντίστασης και επαναστατικότητας; Αντισυστημικός; Ο άνθρωπος που σκλαβώνει με την ευγένεια και τους τρόπους του, ο εραστής της καλής ζωής, o aficionado των εκλεπτυσμένων απολαύσεων; Γιατί έτσι τον ξέραμε. Ως έναν sir της πολιτικής, ως ένα «φάρο» πολιτικού πολιτισμού, στον μαύρο ωκεανό του λαϊκισμού!

Μήπως είναι αλληλέγγυος σε όλα τα δεινά του απλού Έλληνα πολίτη; Θέλησε να… ζήσει επικίνδυνα και να πάει κόντρα στον παραλογισμό του Κράτους;

Τα αναπάντητα ερωτήματα απλώς ενισχύουν το συμπέρασμα περί ζωής γεμάτης με εκπλήξεις και ενώ αντιλαμβάνεσαι τη ρευστότητα, πέφτεις στα πόθεν έσχες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θαύμα!

Χαρτοφυλάκιο που πλησιάζει τις 500.000 ευρώ κατέχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ένα μεγάλο ποσό από το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει επενδυθεί σε funds όπως η JP Morgan και η Black Rock.

Παρόμοια επένδυση έχει κάνει και ο Γιώργος Σταθάκης, επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που διαθέτει χαρτοφυλάκιο ύψους 426.000 ευρώ σε παρόμοιους επενδυτικούς κολοσσούς όπως η JP Morgan και η Black Rock.

Ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος, ίσως και να σκεφτόταν, «κοίτα που πάνε να διαλύσουν το σύστημα από μέσα»! Σοφό; Πάνσοφο! Τόσο προοδευτική είναι η Αριστερά, που πλέον κάνει και επενδύσεις. Το νέο σύγχρονο ανέκδοτο, μετά το «Αλβανός τουρίστας» των προηγουμένων δεκαετιών, θα είναι το «Αριστεροί επενδυτές», θα σχολίαζε κάποιος πικρόχολος. Φυσικά, για το καλό των Ελλήνων, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στα πράγματα, οι συγκεκριμένοι θα απειλήσουν την JP Morgan με απόσυρση των κεφαλαίων τους, εάν δεν αναβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Σχέδιο είναι, μπορεί να σου πει ο Συριζαίος του καφενείου.

Τον τίτλο του «Αριστερού με… αδέξια τσέπη 2013» κερδίζει δίχως άλλο ο Δημήτρης Τσουκαλάς! Το 1.000.000 ευρώ συνολικά από αποζημίωση εθελουσίας εξόδου από την τράπεζα ABN AMRO και από ασφαλιστική εταιρεία, δείχνει το δίχως άλλος πως… «ματώνει» ο καπιταλισμός! Και κάποιοι Αριστεροί το ξέρουν αυτό!

Μπερδευτήκατε; Καλά ξεμπερδέματα!