Αυτή είναι μια ταινία – ύμνος του fandom! Μια ταινία φτιαγμένη για όσους ξέρουν τι σημαίνει να είσαι φαν. Κι έχει πρωταγωνιστές τρεις ηθοποιούς από σούπερ πετυχημένες, αγαπημένες, με πανίσχυρο fanbase, σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές. Καλωσήλθατε στο Badassdom!

Ο Peter Dinklage του «Game of Thrones», ο Ryan Kwanten του «True Blood» και η Summer Glau του «Firefly», είναι geeks κολλημένοι με τα ζωντανά παιχνίδια δράσης και ρόλων (LARP, Live Action Role Playing). Σε μία αναπαράσταση παιχνιδιού τύπου dungeons and dragons, εμπνευσμένου από τον Μεσαίωνα, θα ξυπνήσουν ένα πανάρχαιο κακό που έρχεται από την κόλαση με τη μορφή ενός θηλυκού δαίμονα του σεξ! Η φαντασία και η πραγματικότητα θα συγκρουστούν στα Πεδία του Evermore σε μία επική μάχη με μάγους, δαίμονες και μυθικά πλάσματα. Αυτή είναι η στιγμή τους για να αποδείξουν ότι είναι κάτι παραπάνω από «σπασίκλες» που φοράνε στολές και παίζουν με ψεύτικα σπαθιά!

Χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να βρει το «Knights of Badassdom» το δρόμο της εξόδου στις σκοτεινές αίθουσες και σίγουρα το στάτους του Peter Dinklage έπαιξε σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Όπως και στο να κυκλοφορήσει η ταινία όπως την οραματίστηκε ο true fan σκηνοθέτης της, Joe Lynch, χωρίς ψαλιδίσματα από διανομή και στούντιο. Ο Dinklage είναι απλά φανταστικός, αυτοσαρκάζοντας το ρόλο του Tyrion Lannister που τον έκανε διάσημο, δημοφιλέστατο, και φυσικά… επίτιμο μέλος του fandom χάρη στην συμμετοχή του στο «Game of Thones» αλλά και με την εμφάνισή του στο ρόλο του επιστήμονα Bolivar Trask, στο επερχόμενο «X-Men:Days of Future Past». Για τις ανάγκες της ταινίας εκπαιδεύτηκε στο LARPing και όχι μόνο το καταδιασκέδασε, αλλά αποδείχθηκε και ο καλύτερος απ’ όλους σ’ αυτό!

Για τον Ryan Kwanten , τον Jason Stackhouse του «True Blood», η αλήθεια είναι πως «δεν του το είχαμε» αλλά όπως και ο Dinklage, αποδεικνύει ότι πραγματικά γουστάρει που αποτελεί μέρος αυτής της παγκόσμιας κοινότητας που έχει απλωθεί πέρα από τα όρια του nerdism, έχοντας ήδη συμμετάσχει στο εξαιρετικό μικρού μήκους «Truth In Journalism» ως Eddie Brock (ο Venom από το σύμπαν του Spiderman).

Όσο για την Summer Glau, αυτή είναι πραγματική queen of the nerds , από τα cult και αδίκως πρόωρα κομμένα, τηλεοπτικά «Firefly» και «Terminator :The Sarah Connor Chronicles» και προσφάτως το «Alphas», μέχρι την εμφάνισή της στην τρέχουσα δεύτερη σεζόν του πετυχημένου «Arrow». Συμπρωταγωνιστεί επίσης, ο πάντα απολαυστικός Steve Zahn ενώ στο καστ συναντάμε τoν Danny Pudi, έναν εκ των πρωταγωνιστών της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς «Community» που ήδη αναμένεται να ξεκινήσει η πέμπτη σεζόν της. Στην ταινία, ο Pudi είναι ο Lando , και όχι δεν είναι τυχαία η επιλογή του ονόματος καθώς παραπέμπει στον χαρακτήρα του Lando Calrissian από την αρχική τριλογία του «Star Wars»!

Το «Knights of Badassdom» (και μόνο από τον τίτλο μπορείτε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται!), είναι φουλ στις αναφορές στην fandom κουλτούρα και σε αγαπημένες ταινίες φαντασίας αλλά και τρόμου. Στις ΗΠΑ θα βγει σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών στα μέσα Ιανουαρίου και μόνο σε πόλεις όπου το απαιτεί ικανοποιητικός αριθμός κοινού, με σχετική καμπάνια που είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι η ταινία που θα διαφημιστεί και θα σπάσει τα ταμεία. Είναι μια ταινία για όσους έχουν υπάρξει «φαν», για όσους κάποια στιγμή έχουν βάλει τον εαυτό τους στη θέση των αγαπημένων τους ηρώων, για όσους έχουν λατρέψει κλασικά αγαπημένα horror/ fantasy, b-movie αισθητικής, όπως το «Army of Darkness». Στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να το δούμε στις αίθουσες. Ωστόσο από τις 11 Φεβρουαρίου θα είναι διαθέσιμο για digital download. Αν απολαύσατε τα «Fanboys», «Kick-Ass» και «Scott Pilgrim vs, The World», αναζητήστε το!