«Ξεκίνησα σαν δημοσιογράφος στη Yorkshire Post. Στη συνέχεια αντιλήφθηκα πως δεν ήθελα να γράφω την ιστορία. Ήθελα να είμαι εγώ η ιστορία». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη ζωή του ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς παγκοσμίους, ο Peter O’ Toole, στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε.

Θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τον ιρλανδό πρωταγωνιστή ως τον πιο αδικημένο στην ιστορία του κινηματογράφου, αφού ήταν 8 φορές υποψήφιος για Oscar και… κατάφερε να μην το πάρει ποτέ. Έτσι, κατάφερε να είναι κάτοχος αυτού του καταραμένου ρεκόρ. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Ποιον ηθοποιό (όχι απλά νεαρό, αλλά ακόμη και φτασμένο) θα ρωτούσες αν θα ήθελε να διαθέτει το ταλέντο του «Lawrence της Αραβίας» και θα δεν απαντούσε πως αυτό θα ήταν τα μεγαλύτερο δώρο; Μπορεί να τον αδίκησε μια συγκεκριμένη επιτροπή, αλλά εκείνος κατάφερε να δείξει στην υφήλιο την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική του φλέβα. Ηθοποιός του θεάτρου, με μοναδική ομορφιά και χαρακτηριστική, βαθιά φωνή, κατάφερε να ξεχωρίσει από τη… βλέμμα του ακόμη, ως ο «Lawrence»  που θέλησε να ενώσει τους Άραβες, στο masterpiece του David Leane. 

Την Κυριακή το απόγευμα, ο ατζέντης του, Steve Kenis, ανακοίνωσε το θάνατο του μεγάλου ηθοποιού, έπειτα από μακροχρόνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το 2003 είχε λάβει το τιμητικό βραβείο Oscar για τη συνολική του προσφορά. Και; Οι συμμετοχές του σε ταινίες όπως Lawrence of Arabia (1962), Becket (1964), The Lion in Winter (1968), Goodbye, Mr. Chips (1969), The Ruling Class (1972), The Stunt Man (1980), My Favorite Year (1982), Venus (2006) θα αποτυπώνουν για πάντα το απαράμιλλο ταλέντο.

Ο Peter O’ Toole «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών.