Oι εθελοντές του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr, σας προσκαλούν στο 10ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα ζώα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στο Thission Lofts, Πειραιώς 123, απέναντι από την Τεχνόπολη Γκάζι (στάση Μετρό Κεραμεικός).

Οι επισκέπτες του Bazaar θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν καινούργια και μεταχειρισμένα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, να συμμετάσχουν στην λαχειοφόρο αγορά με δώρα εκπλήξεις, όπως διήμερα σε ξενοδοχεία, να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν. Και φέτος το διήμερο Bazaar του Stray.gr θα πλαισιωθεί από δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά χάρη στο Παιδικό Μουσείο και εκπαιδευτικά προγράμματα για την φιλοζωία, επιδείξεις οδηγών σκύλων που βοηθούν τυφλούς συμπολίτες μας από τη Σχολή Οδηγών Λάρα, σκύλους διασώστες, βασικές συμβουλές εκπαίδευσης για ιδιοκτήτες ζώων και dog dancing.

Σκοπός του Bazaar είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου στη δύσκολη αυτή συγκυρία ώστε να συνεχίσει να βοηθά αποτελεσματικά με τις ενέργειες του στη συμβίωση των ανθρώπων και των ζώων της πόλης. Το stray.gr είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο τα μέλη του οποίου είναι μόνο εθελοντές που φυσικά δεν αμείβονται, ενώ δεν χρηματοδοτείται από το κράτος και εξαρτάται αποκλειστικά από τη συνεισφορά όσων αντιλαμβάνονται ότι και τα αδέσποτα ζώα, όπως έξαλλου και οι άνθρωποι, χρειάζονται φροντίδα και μάλιστα είναι απολύτως εκτεθειμένα στο αστικό περιβάλλον.

Από την ίδρυσή του ως σήμερα το Stray.gr προσφέρει στειρώσεις, εμβολιασμούς, θεραπείες και υιοθεσίες στα ζώα, καθώς και ενημέρωση, βοήθεια και συμπαράσταση στο ευρύ κοινό ενώ έχει επιτύχει περισσότερες από 2.500 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων και συνεχίζει παρά τις αυξημένες δυσκολίες. Μόνο για το 2013, βοήθησε περίπου 400 αδέσποτα ζώα με στειρώσεις και υιοθεσίες. Στην ιστοσελίδα του Stray.gr www.stray.gr, όπως και στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος  μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το έργο του, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar και όλες τις δράσεις του.
 

To event του Bazaar στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/events/536683719784369/

 

Ποιοι είμαστε…

 

Το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr προέρχεται από μια αρχικά άτυπη ομάδα φιλόζωων που συστάθηκε σε Σωματείο το 2003 σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε αποτελεσματικά και οργανωμένα βοήθεια στα χιλιάδες αδέσποτα ζώα της Αττικής.

Μέχρι σήμερα συνεχίζουμε ακούραστοι και προσηλωμένοι στους σκοπούς μας, που είναι η ευζωία των αδέσποτων ζώων, η περίθαλψη, στείρωση και υιοθεσία τους, η ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που αφορούν την ζωοφιλία και την αρμονική συνύπαρξη των ζώων και των ανθρώπων στο αστικό περιβάλλον, καθώς και η εφαρμογή και βελτίωση των σχετικών νόμων προς όφελος των ζώων.

Είμαστε αποκλειστικά εθελοντές, ηλικίας από 17 έως 55 ετών ενώ προερχόμαστε από ποικίλους εργασιακούς και ακαδημαϊκούς χώρους. Έχουμε ως κοινό παρανομαστή την αγάπη και το ενδιαφέρον για τα ζώα. Δε λαμβάνουμε κανενός είδους αμοιβή, επιχορήγηση ή άλλου είδους οικονομική συνεισφορά από το κράτος και αποκλειστική πηγή εσόδων είναι οι συνδρομές και δωρεές των μελών και των φίλων του Σωματείου μας αλλά και τα έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο Ετήσιο Bazaar μας και άλλες εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του 2013 στειρώθηκαν με έξοδα και φροντίδα του Σωματείου 125 σκύλοι και 53 γάτες, υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό 214 ζώα ενώ έγινε μεγάλος αριθμός εμβολιασμών. Το Σωματείο μας δίνει προτεραιότητα σε περιστατικά κακοποιημένων, τραυματισμένων και άρρωστων ζώων τα οποία περιθάλπει και κατόπιν προνοεί για την υιοθεσία τους. Στην ιστοσελίδα του Stray.gr www.stray.gr, όπως και στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, της οποίας το Σωματείο μας είναι ιδρυτικό μέλος μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το έργο μας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει σημαντικό καθώς ο πληθυσμός των αδέσποτων, απολύτως εκτεθειμένων και απροστάτευτων ζώων στην Αττική εξακολουθεί να είναι μεγάλος και να ανανεώνεται. Για το λόγο αυτό δίνουμε έμφαση σε δραστηριότητες φιλοζωικής εκπαίδευσης και προσκαλούμε νέους εθελοντές στις δράσεις μας.

Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο και δράση στο Σωματείο μας, επικοινωνήστε μαζί μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε!