Τον έχουμε θαυμάσει στα μυθιστορήματα του Ian Fleming και σε 23 επικές ταινίες. Έχουμε υποκλιθεί στο στυλ του, στη σχέση του με τις γυναίκες, ενώ η ατάκα του «shaken, not stirred» έχει υιοθετηθεί από πολλούς.

Και έχουμε την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να τον σκοτώσει. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, ο James Bond βρίσκει τη λύση και γλιτώνει. Και είναι λογικό να έχουμε αυτή την εικόνα, καθώς έχουμε δει τον 007 να ξεγλιστράει από καρχαρίες μέχρι ακτίνες λέιζερ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τον 007 και αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό κινδυνεύει η ζωή του. Όχι, δεν το λέμε εμείς, αλλά οι… γιατροί! Ερευνητές στη Βρετανία μελέτησαν 12 βιβλία του Fleming, τσέκαραν πόσα πολλά ποτά πίνει και κατέληξαν ότι ο James αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού και μάλλον θα πεθάνει από κίρρωση στο συκώτι.

«Ενώ οι γιατροί λένε ότι έως 2 ποτά επιτρέπονται την ημέρα, ο James Bond φαίνεται ότι πίνει από 65 έως 92 την εβδομάδα!» είπαν οι ερευνητές του Nottingham University Hospitals NHS Trust, ενώ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τον κατάσκοπο ανεύθυνο.

«Τον βλέπουμε στο “Goldfinger” να πίνει 18 ποτά και μετά να παίρνει το αμάξι και να γυρίζει σπίτι. Ενώ στο “Casino Royal” μετά από τουλάχιστον 30 ποτά μπλέκει σε ένα κυνηγητό, όπου φυσικά στο τέλος καταστρέφει το αμάξι του. Ελπίζουμε αυτό να του έγινε μάθημα» συμπληρώνουν.

Όσο για το ρεκόρ του Bond; Οι ερευνητές βρήκαν ότι στο «From Russia with Love» μέσα σε μια μέρα ήπιε 49 ποτά! Ε, το παράκανε και αυτός.