Ολυμπιακός-Παρί 1-4

Η αρχή έγινε στο Γ. Καραϊσκάκης, στις 17 Σεπτέμβρη. Η Παρί περνάει σαν τσουνάμι από τον Πειραιά και όλοι λένε ότι η κακή μέρα φαίνεται από το πρωί, αφού ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και η παρέα του γράφουν στα μάτριξ το βαρύ 1-4.

Η στιγμή που κρατάμε: το ρεπορτάζ, οι πληροφορίες, οι φήμες, οι διαρροές (πείτε το όπως θέλετε) για τις δύσκολες μέρες που περνάει στο λιμάνι ο Μίτσελ και για τα παριζιάνικα… κύματα που θα τον πνίξουν σύντομα, αν οι πρωταθλητές δεν φορέσουν τα καλά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=6mYaOne9qBI

 

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3

Στις 2 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για τον πρώτο “τελικό” στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μίτσελ να κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Το ένστικτο επιβίωσης του Ισπανού τον σώζει. Οι ερυθρόλευκοι βγάζουν μάτια και φεύγουν από τις Βρυξέλλες με το αξέχαστο 0-3.

Η στιγμή που κρατάμε: Το πέναλτι που πιάνει ο Ρομπέρτο στο 0-1. Ο τερματοφύλακας του Θρύλου κρατάει το ματς στα χέρια του και αλλάζει κυριολεκτικά τις αράδες της ιστορίας.

 

Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1

Το ημερολόγιο δείχνει 23 του Οκτώβρη και οι πρωταθλητές αναχωρούν για το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα. Αν και «έχουν» το ματς, στέκονται άτυχοι και ισοφαρίζονται. Η πολύ καλή εμφάνιση, ωστόσο, δίνει παράταση στον Μίτσελ.

Η στιγμή που κρατάμε: Το “τακουνάκι” του Κώστα Μήτρογλου που βγάζει μόνο του τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. 

 

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0

Η ρεβάνς με τους Πορτογάλους στη σέντρα του δεύτερου γύρου, στις 5 Νοεμβρίου. Ο Ολυμπιακός “κατεβαίνει” επιπόλαιος και οι Πορτογάλοι είναι καλύτεροι. Παρόλα αυτά, καταφέρνει και παίρνει τη νίκη με γκολ του Κώστα Μανωλά και γλιτώνει το κάζο.

Η στιγμή που κρατάμε: Δεν είναι μία, δεν είναι δύο. Είναι ο… μισός αγώνας και για να μην πολυλογούμε, είναι όλα τα άπιαστα που “έβγαλε” ο Ρομπέρτο.

 

Παρί-Ολυμπιακός 2-1

Τέλη Νοεμβρίου οι “ερυθρόλευκοι” ταξιδεύουν στην πόλη του φωτός. Θέλουν θετικό αποτέλεσμα για να χορέψουν το τανγκό της πρόκρισης. Βρίσκονται γρήγορα πίσω στο σκορ, όμως φέρνουν το ματς στα ίσια και μάλιστα “χτυπάνε” το διπλό με αξιώσεις. 

Η στιγμή που κρατάμε: Το γκολ του Μανωλά που έβαλε τους Πειραιώτες στο παιχνίδι, αλλά κι εκείνο το 15λεπτο που οι παίκτες του Μίτσελ κόντεψαν να βάλουν τους Γάλλους στα δίχτυα.

https://www.youtube.com/watch?v=t30V0_3NAcM

 

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1

Η μεγάλη βραδιά. Ο δεύτερος και κρισιμότερος “τελικός”. Ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Με τα… πολλά (χαμένα πέναλτι, δύο τον αριθμό), το καταφέρνει και μεθάει όλο το λιμάνι με τη μεγάλη του νίκη επί των καλύτερων Βέλγων.

Η στιγμή που μας έμεινε: Η ακαριαία σχεδόν αντίδραση του Σαβιόλα, το γκολ μετά το χαμένο πέναλτι και η κραυγή που βγάζει τρέχοντας προς τον Τσόρι Ντομίνγκεζ που ζεσταίνεται.

https://www.dailymotion.com/video/x1893rt