«Γνωρίστε τον Πρόεδρό σας, τον πιο νέο πολίτη της Κοινωνίας των selfie*». Αυτή ήταν η λεζάντα του διαδικτυακού Time, που συνόδευε τη φωτογραφία των τριών χαρούμενων ηγετών των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Δανίας (Obama, Cameron, Thorning-Schmidt) να ποζάρουν στο smartphone της κυρίας, την ώρα της τελετής, λίγο πριν την κηδεία του Nelson Mandella.

Οι χαρωποί ηγέτες ξεπέρασαν τα όρια με την αφέλειά τους, κάτι που πρώτη αντιλήφθηκε η σύζυγος του αμερικανού προέδρου, Michelle Obama. Αποστασιοποιημένη και συνοφρυωμένη, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, φαίνεται πως αντιλαμβάνεται το μέγιστο ατόπημα των τριών, που η σκανδαλοθηρική The Sun χαρακτήρισε ως «Selfie-gate».

Φαίνεται, όμως, πως τίποτε δεν λειτούργησε σωστά για τον Barack Obama τη συγκεκριμένη ώρα. Ο 52χρονος μάλλον γοητεύτηκε από την πρωθυπουργό της Δανίας, αφού, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, επιστράτευσε τα καλύτερα ανέκδοτα που ήξερε. Ανέκδοτα που προφανώς και είχε ήδη πει στη Michelle, που παρακολουθεί από απόσταση την… κατρακύλα του ανδρός!

Κι επειδή όλα έχουν τα όρια τους, κάποια στιγμή η Michelle αποφάσισε να δράσει. Έτσι, υποχρέωσε τον σύζυγό της να αλλάξουν θέση και να καθίσει εκείνη ανάμεσα στους… χαρωπούς ηγέτες. Ακολούθησε βαθιά περισυλλογή από τον Obama και ίσως και… παντόφλα.

Ο άνδρας τελικά δεν αλλάζει. Όταν θέλει να γοητεύσει, φλερτάρει όπως τότε στην παιδική χαρά. Barrack σε καταλαβαίνουμε!

*selfie = Όταν ο χρήστης smartphone ή tablet αυτοφωτογραφίζεται. Η συγκεκριμένη λέξη αναδείχθηκε ως η λέξη του 2013 που χρησιμοποιήθηκε πιο πολύ από το λεξικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.