Δεν είναι απλά μια Ευρωπαϊκή πόλη. Είναι μία από τις πρωτεύουσες που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλανε να ζουν εκεί. Μπορεί ο καιρός του Λονδίνου, να μην αρέσει ιδιαίτερα στα γούστα μας, αλλά όλα τα άλλα μας ταιριάζουν γάντι! Είναι από τις πόλεις εκείνες που δημιουργούν μόδες στο στυλ, στη κουλτούρα, στον τρόπο ζωής. 

Και όπως όλες οι πρωτεύουσες έχουν τα σύμβολά τους. Έτσι όταν ακούς «Λονδίνο» τα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό είναι το Big Ben, η βασιλική οικογένεια και το Routmaster. Ναι, εκείνα τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία που για πάρα πολλά χρόνια κυριαρχούσαν στους δρόμους του Λονδίνου. 

Πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους το 1954 και αμέσως μετατράπηκαν σε αξιοθέατο της Αγγλικής πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό τους ήταν η ανοικτή είσοδος, τα δυο πατώματα και ο ξεχωριστός θάλαμος για τον οδηγό (που κάνει αναγκαίο και έναν ξεχωριστό εισπράκτορα). 

Ωστόσο σταδιακά τα ΜΜΜ του Λονδίνου χρειαζόντουσαν ανανέωση. Έτσι σταδιακά άρχισε η απόσυρσή τους, ώσπου φτάσαμε στις 9 Δεκεμβρίου 2005 όταν το Routmaster έκανε την τελευταία διαδρομή του στους Βρετανικούς δρόμους. Ένα σύμβολο του Λονδίνου είχε πλέον σβήσει.