Southern – World Don’t Shine

(από το EP «Southern», 31/10/2013)

Οικογενειακή υπόθεση από τα αδέλφια Thom & Lucy  που δημιούργησαν στο Μπέλφαστ τους Southern και εγκαταστάθηκαν στο Λίβερπουλ. Alternative country και indie folk (και όχι μην πάει το μυαλό σας στους Mumford και στους Fleet Foxes) που θυμίζουν Fleetwood Mac στην πιο blues μορφή τους. Στο repeat.

 

The Movements – The Death of John Hall D.Y

(από το άλμπουμ «Like Elephants 1», 25/10/2013)

Όσες 60’s revival μπάντες και να βγουν το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να τις βαρεθούμε. Και ειδικά όταν παίζουν εξαιρετικά, όπως αυτοί εδώ οι Σουηδοί που μετράνε ήδη 9 χρόνια και 4 άλμπουμ στο ενεργητικό τους. Το «The Death of …» είναι τόσο καλό που νομίζεις ότι βγήκε μέσα από κάποια συλλογή της Nuggets.

 

Primal Scream – Goodbye Johnny

(από το άλμπουμ «More Light», 13/5/2013)

Τα  λόγια περιττά για την παρέα του Bobby Gillespie που φέτος κυκλοφόρησαν το 10ο τους άλμπουμ. Ένα άλμπουμ και μάλιστα διπλό. Και μάλιστα εξαιρετικά καλό. Το «Goodbye Johnny», το πιο ερωτικά ψυχεδελικό κομμάτι του δίσκου, από την αρχή το λάτρεψα. Το άκουγα και έφτιαχνα εικόνες κάθε φορά και διαφορετικές. Αυτά μέχρι πριν κάτι μέρες που κυκλοφόρησε και το official video του.

 

Daughter – Amsterdam

(από το άλμπουμ «If You Leave», 14/3/2013)

Για όσους είχαν ανακαλύψει τους Λονδρέζους Daughter πριν 3 χρόνια, είμαι σίγουρος ότι ανυπομονούσαν για το πότε θα ακούσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά τους. Και αυτό γιατί από το 2010 και τα πρώτα EP τους έδειχναν πόσο καλοί είναι. Θυμίζουν από Florence & The Machine και Wye Oak μέχρι ΧΧ. Το «Amsterdam» είναι και αγαπημένο κομμάτι και έχει και ένα από τα καλύτερα  live videos για φέτος.

 

Haerts – Hemiplegia

(από το EP «Hemiplegia», 8/10/2013)

Ξεχάστε το τίτλο του κομματιού, ξεχάστε το όνομα της μπάντας. Αυτό που αξίζει στους Haerts ακούει στο όνομα  Nini Fabi. Εξαιρετική φωνή από την μικρόσωμη αμερικανίδα που σε κάνει να λιώνεις κάθε φορά που υψώνει τον τόνο της. Οι Haerts θυμίζουν Beach House και Washed Out και όσο αφορά το κομμάτι βάζω στοίχημα ότι είναι θέμα χρόνου να το ακούσουμε στο τρέιλερ κάποιας ταινίας. Αν και δεν υπάρχει επίσημο βίντεο, δεν χρειάζεται καν να έχεις εικόνα για να το απολαύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=naBYFcGMoNI