Ήταν το 2011 όταν όλος ο μουσικός πλανήτης άρχισε να ασχολείται μαζί της (από το πουθενά). Από τη μία το μελαγχολικό στυλ της, από την άλλη η vintage λογική της, πρόσθεσε σε όλα αυτά και τη μουσική βιομηχανία που έψαχνε απεγνωσμένα μια νέα ιέρεια, η Lana Del Rey έγινε μέσα σε ένα βράδυ το next big thing της indie pop.

Και ένα χρόνο αργότερα επιβεβαίωσε αυτό τον ρόλο της, παρουσιάζοντας το άλμπουμ «Born to Die», το οποίο -είτε μας άρεσε, είτε όχι- έγινε επιτυχία. Και η 27χρονη μουσικός star πρώτου μεγέθους. Ok, τι κι αν στα live της είναι ελαφρώς παράφωνη; Είχε τη σκηνική παρουσία να το… καλύψει αυτό.

Και όταν άρχισε και τις φωτογραφήσεις ως μοντέλο βγαλμένο από τη δεκαετία του ’60, οι καλλιτεχνικές της μετοχές απογειώθηκαν. Και τώρα ήρθε να δείξει ότι μπορεί και στον κινηματογράφο. Πρωταγωνιστεί στη ταινία μικρού μήκους «Tropico» του Anthony Mandler, εκεί όπου το γυμνό και η θρησκεία μπερδεύονται περίεργα. Τουλάχιστον η Lana κάνει ένα striptease και κλέβει τις εντυπώσεις και οι hipsters μιλάνε για πολύ ψαγμένη ταινία.

Το θέμα είναι ότι η Del Rey προώθησε και 3 νέα της κομμάτια μέσα από το φιλμ, ενώ δήλωσε ότι αυτή την περίοδο ετοιμάζει και το νέο της άλμπουμ. Μαθηματάκια φωνητικής λες να έκανε;

Δες το trailer του «Tropico» για να πάρεις μια γεύση.