Η Αποκάλυψη έρχεται το 2016! Όχι δε μιλάμε για κάποια νέα μπλοκμπαστεριά καταστροφής ούτε για νέα θεωρία συνομωσίας αλλά για το επόμενο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό έπος των X-Men! Κι εκεί που λέγαμε ότι η comic book movie θα φτάσει στο αποκορύφωμά της με τους «X-Men: Days of Future Past», ο Bryan Singer, ο δημιουργός του franchise των Μεταλλαγμένων που πυροδότησε την cinematic εποχή των υπερηρώων, ανακοίνωσε ότι η εποποιία συνεχίζεται με την ταινία «X-Men Apocalypse»!

Πως θα συνδέεται αυτή η ταινία με το timeline των X-Men και ποιες είναι εκείνες οι μικρές, τόσες δα λεπτομέρειες που υπήρχαν διάσπαρτες εδώ και αρκετό καιρό κάτω από τη μύτη μας, μας δημιούργησαν υποψίες ότι κάτι «μεγαλύτερο» έρχεται, κάτι που απλά ευχόμασταν και τελικά θα συμβεί;

Φυσικά ακόμη δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για την «βόμβα» που έριξε το Singer μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, γνωρίζουμε όμως ότι το «Days of Future Past» περιλαμβάνει ταξίδι στο χρόνο και πολύ πιθανόν, το τέλος της ταινίας, να δώσει την έναρξη για την Αποκάλυψη και συγκεκριμένα το θρυλικό, αριστουργηματικό storyline «Age of Apocalypse». Σ’ αυτό, βασικούς ρόλους έχουν δύο Μεταλλαγμένοι που ο Singer μας συστήνει στην ταινία του 2014, η Blink και o Bishop. Επίσης, ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του για το «Days of Future Past» , αιφνιδιάστηκε και τα είχε «μασήσει» όταν ρωτήθηκε αν ο Apocalypse είναι πιθανός κακός γι’ αυτήν την ταινία.

Στο story arc του «Age of Apocalypse», είμαστε σε ένα εναλλακτικό σύμπαν καθώς έχει πειραχτεί το timeline, και ο καθηγητής Xavier είναι νεκρός. Σκοτώθηκε πίσω στο παρελθόν, σ’ ένα φοβερό συμβάν κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο χρόνο. Ο κόσμος που υπάρχει πλέον είναι σκοτεινός και επικίνδυνος. Ο Apocalypse, ο πρώτος μεταλλαγμένος στην ιστορία γεννημένος πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια, ανελέητος κυβερνά με σιδερένια γροθιά και επιβάλλει το δόγμα του ότι μόνο οι ισχυροί θα επιβιώσουν. Στις σκιές μίας ανθρωπότητας που καταδυναστεύεται, ζει κρυμμένη μία ετερόκλητη ομάδα μαχητών της ελευθερίας της οποίας ηγείται ο πιο παλιός φίλος του Xavier, ο Magneto – κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Amazing X-Men! Όταν ο Bishop, ο τελευταίος επιζών από το πραγματικό σύμπαν της Marvel, εντοπίζει τους X-Men και εξηγεί πως πήγε κατά διαόλου ο κόσμος, οι Μεταλλαγμένοι πρέπει να ρισκάρουν τα πάντα και να αναλάβουν μία περίπλοκη αποστολή για να διορθώσουν τα πράγματα.

Η ιστορία δεν είναι τόσο απλή όσο μπορούν να χωρέσουν λίγες γραμμές. Και πίσω από κάθε γραμμή βρίσκεται μία άλλη ολόκληρη ιστορία! Το υλικό είναι τόσο πλούσιο, ευφάνταστο και πολύπλοκο, που ότι στοιχεία και να κρατήσουν, να προσαρμόσουν ή να τροποποιήσουν για κινηματογραφικούς λόγους, αυτό πραγματικά θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στο σινεμά των υπερηρώων. Για να μην αναφερθούμε σε νέους χαρακτήρες mutants που θα πρέπει να προσθέσουν στο ήδη επικό καστ και να επαναφέρουν Μεταλλαγμένους όπως η Jean Grey και ο Cyclops, αλλά και στα εφέ και τον σχεδιασμό που απαιτεί μία τόσο κυριολεκτικά μεγαλεπήβολη ταινία.

Μέχρι να μας πουν περισσότερα, κρατήστε μια ημερομηνία: 27 Μαϊου 2016 – η μέρα που η Αποκάλυψη ξεκινά στις κινηματογραφικές αίθουσες!