Λέμε κι εμείς για τον Μουρούτη ότι διακρίνεται από έναν κάποιο εκκεντρισμό. Ή για τον Φαήλο ότι μερικές φορές ξεφεύγει. Σιγά τα αυγά! Σιγά τα αυγά Τουρκίας, για να είμαι ακριβής. Τι να τραγουδήσουν οι δικοί μας οι σύμβουλοι μπροστά στον σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον κύριο Γιγίτ Μπουλούτ;

Έναν πρώην δημοσιογράφο, που παλαιότερα επέκρινε σφόδρα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και το κόμμα του. Άλλαξαν όμως οι καιροί, αλλάζουν και οι απόψεις, ιδίως όταν διαπιστώνει κανείς ότι το αντικείμενο της κριτικής του ενισχύεται αντί να καταρρέει. Κάπως έτσι ο Μπουλούτ που τα ‘χωνε σε διαρκώς στον Ερντογάν, βρέθηκε στο πλευρό του.

Και άρχισε να κάνει δηλώσεις φαντασμαγορικές. Βλέπε το όμορφο: «Τη μέρα που ο Ερντογάν έδιωξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έγινε ο αναντικατάστατος ηγέτης μου. Είμαι έτοιμος να πεθάνω για έναν ηγέτη που τερμάτισε την οικονομική κηδεμονία της Τουρκίας έπειτα από 170 χρόνια».

Βλέπε το ακόμη πιο ωραίο: «Υπάρχουν διάφορα κέντρα εξουσίας που σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν εξ αποστάσεως, με μεθόδους όπως η τηλεκίνηση!».
Βλέπε το τελευταίο, όπου προβλέπει μια «Ευρωπαϊκή Άνοιξη», ανάλογη της «Αραβικής Άνοιξης»: «Οι Ευρωπαίοι δεν είναι σαν εμάς. Στην Ανατολία τρώμε το κοτόπουλο που φέραμε από το χωριό και μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα από μόνοι μας. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τέτοια κουλτούρα. Έρχεται λοιπόν η Ευρωπαϊκή Άνοιξη στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία».

Σημειώνω ότι ο Μπουλούτ είχε κατηγορήσει την Lufthansa ως υπεύθυνη για τις ταραχές στο πάρκο Γκεζί και πριν από κάτι μερούλες δεν άντεξε να μην το ξαναρίξει το καρφί του: «Ήξερα εγώ ότι η Lufthansa ανησυχούσε, γιατί θα άνοιγε τρίτο αεροδρόμιο στην Πόλη. Και τι έγινε; Πριν από δυο μέρες, αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Turkish Airlines. Άμα μπορεί η Lufthansa να εξηγήσει πως συνέβη αυτό, τότε θα καταπιώ κι εγώ τα λόγια μου!».
Όταν κάποιος είναι τόσο Θεός, τα λόγια είναι απολύτως περιττά…