Ο Ανθρωπος- Αράχνη επιστρέφει στο sequel του reboot του franchise- ωχ ας το αφήσουμε εδώ καλύτερα…- στην δεύτερη τέλος πάντων περιπέτεια της κινηματογραφικής σειράς «The Amazing Spiderman». 

Η μεγαλύτερη μάχη που έδινε πάντα ο Spiderman, ήταν εκείνη με τον εαυτό του. Ο προσωπικός του αγώνας μεταξύ των καθημερινών υποχρεώσεών του ως Peter Parker και οι ευθύνες του ως ήρωας. Στο «The Amazing Spiderman 2», θα ανακαλύψει ότι τον περιμένει μία ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση.

Είναι σπουδαίο να είσαι ο Spiderman. Για τον Peter Parker δεν είναι υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να απλώνει τους ιστούς του και να αιωρείται ανάμεσα σε ουρανοξύστες έχοντας αποδεχτεί την υπερηρωική φύση του, και να περνά και χρόνο με την αγαπημένη του Gwen. Το να είσαι όμως ο Spiderman, έχει το τίμημά του: μόνο αυτός μπορεί να προστατέψει τους συμπολίτες του από τους φοβερούς κακούς που απειλούν τη Νέα Υόρκη.

Με την εμφάνιση του Electro, ο Peter πρέπει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο πολύ πιο ισχυρό από τον ίδιο. Και καθώς ο φίλος του Harry Osborn επιστρέφει, ο Spidey συνειδητοποιεί ότι όλοι οι εχθροί του έχουν κάτι κοινό: την OsCorp.

Το εντυπωσιακότατο πρώτο trailer δίνει και κάποια hints για το μέλλον του franchise, όπως το σημείο όπου μια μυστηριώδης φιγούρα περνά μπροστά από κοστούμια των κακών Doc Ock και Vulture ή όταν μας δείχνουν αστραπιαία ένα δωμάτιο με έξι πόρτες, παραπέμποντας έτσι στους Sinister Six, μία ομάδα σούπερ κακών που ενώνονται εναντίον του Spiderman. Όλα αυτά μάλλον μας περιμένουν στα επόμενα sequel – για την ώρα περιμένουμε να δούμε στο «Amazing Spiderman 2» τον ήρωά μας εναντίον όχι μόνο του Electro αλλά και του Rhino.

Σκηνοθετεί και πάλι ο Marc Webb, ενώ το πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται από τους: Andrew Garfield (Peter Parker/Spiderman), Jamie Fox (Max Dillon/Electro), Emma Stone (Gwen Stacy), Paul Giamatti (Alexei Sytsevich/Rhino), Dane DeHaan (Harry Osborn), Sally Field (θεία May), Martin Sheen (θείος Μπεν) και ο Chris Cooper στο ρόλο του Norman Osborn. 

Ο Spiderman θα απλώσει τον ιστό του στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο, στις 2 Μαϊου του 2014.