Το μαύρο χρώμα είναι ιδιαίτερο για τα αυτοκίνητα. Αν το σχήμα δεν είναι σωστό και το βάψιμο δεν έχει γίνει όπως πρέπει τα κάνει να δείχνουν φτηνά. Αν πάλι ο χρωματισμός έχει γίνει σωστά τότε το αυτοκίνητο δείχνει πιο κομψό και περισσότερο επιθετικό ταυτόχρονα.

Διαλέξαμε 10 εικονικά και πολύ γνωστά μοντέλα, όπου δε θέλουμε να τα δούμε σε άλλο χρώμα.

10. Bugatti Veyron

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης στη Bugatti είναι ατελείωτες (άλλωστε οι πελάτες της έχουν όλα τα χρήματα του κόσμου). Μάλιστα μπορείτε να απλώσετε πάνω της και… πορσελάνη. Ας μην περιπλέξουμε την κατάσταση. Το μαύρο χρώμα είναι απλό και απέριττο.

 

9. Cadillac CTS-V Sport Wagon

Οι καινούργιες όπως και οι παλαιές Cadillac έχουν μία σοβαρή και γοητευτική εμφάνιση. Το μαύρο χρώμα την πολλαπλασιάζει. Στην περίπτωση της CTS-V Wagon θα μπορούσε να είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο του Darth Vader.

 

8. Volkswagen Golf GTI

Μαύρο με κόκκινα σειρήτια και χρυσές γυαλιστερές BBS. Ο συνδυασμός αυτός δεν ήταν απλά στον κατάλογο της VW  αλλά στα όνειρα πολλών νεαρών στη δεκαετία του ‘80. Δεν ξεχνάμε τα καρό καθίσματα.

 

7. Alfa Romeo 6CP

Δεν νομίζουμε πως φαντάζεστε αυτή την Alfa Romeo 6CP 2500 SS, σε άλλο χρώμα. Σχήμα επιδόσεις γοητεία συνηγορούν σε αυτό. Ναι τώρα βάζω να δω ξανά το dvd με την ταινία «Ο Νονός».

 

6. Saab 99

Κάθε Saab είναι καλό σε μαύρο χρώμα, ιδιαίτερα τα παλαιότερα και περισσότερο το 99 Turbo. Στη Σουηδική εταιρία μάλλον το γνωρίζουν και ονόμασαν τον κωδικό του χρώματος «Jet Black».

 

5. Ferrari Daytona Spyder

Την είδαμε πρώτη φορά στην τηλεοπτική σειρά Miami Vice μετά μάθαμε πως είναι μία από τις 122 μόνο ανοιχτές Daytona. Τελικά αποκαλύφθηκε πως ήταν μία replica. Όμως μας έμαθε να λατρεύουμε τις Ferrari και σε μαύρο χρώμα αντί του κλασικού κόκκινου.

 

4. Dodge Charger

Οι μνήμες από την ταινία Bullit αλλά και οι λιγοστές γραμμές στο καπό του χώρου αποσκευών, μας επιβεβαιώνουν πως το μόνο χρώμα που χρειάζεται το αυτοκίνητο είναι αυτές οι χρωματιστές γραμμές.

 

3. Pontiac Firebird Trans Am

Άλλη μία τηλεοπτική σειρά, που μας επηρέασε και δεν μπορούμε να δούμε την Pontiac Firebird Trans Am σε άλλο χρώμα εκτός του μαύρου. Στη σειρά «Ο ιππότης της ασφάλτου» πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι David Hasselhoff (ως Michael Knight) και το αυτοκίνητό του Knight Industries Two Thousand (KITT).

 

2. Customized Ford Falcon XB Interceptor

Από την άλλη άκρη του κόσμου (την Αυστραλία) μας έρχεται ένα αυτοκίνητο που είναι το όπλο ενός αστυνομικού για τη μάχη με το κακό. Βέβαια η ιστορία διαδραματίστηκε σε εποχή που τα καύσιμα ήταν πολύτιμα και έτσι το Falcon με τον τεράστιο υπερσυμπιεστή είναι μάλλον υπερβολή. Όμως το μαύρο ματ Ford έγινε έμβλημα.

 

1. Lincoln Continental

Μια λιμουζίνα πρέπει να είναι μαύρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το χρώμα είναι και συμβολικό καθώς εκφράζει τη λύπη του λαού των ΗΠΑ αλλά και το μυστήριο της δολοφονίας του JFK.

Και ένα Ελληνικό

BMW 2002 Tii 

Γνωρίσαμε τις “δύο δύο” όπως τις αποκαλούν στους αγώνες όμως η ταινία “Κατάχρησις εξουσίας” με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο τις έφερε στο σαλόνι μας. Το φιλμ προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 378.790 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 90 ταινίες.

Στις σκηνές της καταδίωξης το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Σπύρος Τσινιβίδης, αγωνιζόμενος της εποχής αλλά και φίλος του σκηνοθέτη Σταύρου Τσιώλη.

Δυστυχώς κόπηκαν περίπου 20 λεπτά κυνηγητό, σε τρομερές διαδρομές με ρεσιτάλ οδήγησης από Σπ. Τσινιβίδη, στο μοντάζ. Η ταινία έβγαινε μεγάλη και ο Φίνος επέμενε η κινηματογράφηση και το μοντάζ να μείνουν πιστά στο σενάριο. Παρατηρήστε πως ο οδηγός, της πιο δυνατής από το περιπολικό BMW, δεν πιέζει στις ευθείες για να μην μεγαλώνει η διαφορά του από το περιπολικό.

https://www.youtube.com/watch?v=sARJ37WdCsA