«Όταν οι 300 έπεσαν, ο πόλεμος για μια αυτοκρατορία ξεκίνησε». To sequel των «300» έρχεται επικό, θεαματικό, ηρωικό! Το νέο, δεύτερο trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας, είναι αντάξιο της προσμονής και αναμονής που έχει δημιουργήσει η συνέχεια για μία από τις μεγαλύτερες και πιο λατρεμένες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Μετά τη μάχη των Θερμοπυλών, ο Περσικός Στρατός καθοδηγούμενος από τον Ξέρξη, τον θνητό που έγινε θεός, προελαύνει προς τις μεγάλες ελληνικές πόλεις-κράτη, ενώ επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού είναι η αιμοδιψής Αρτεμισία. Πρώτη στο διάβα τους θα βρεθεί η Αθήνα που διαθέτει έναν ισχυρό στόλο με επικεφαλής τον στρατηγό Θεμιστοκλή.

Ο Θεμιστοκλής αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να συνάψει συμμαχία με τον «παραδοσιακό» αντίπαλο της Αθήνας, την ολιγαρχική Σπάρτη με τα υπέρτατα στρατεύματα πεζικού. Ωστόσο ο Ξέρξης υπερέχει αριθμητικά σε ξηρά και θάλασσα. Υπό την ηγεσία του Θεμιστοκλή, οι Έλληνες θα ενωθούν για την απόλυτη και καθοριστική μάχη, με το υδάτινο πεδίο να αποτελεί αυτή τη φορά το θέατρο των συγκρούσεων.

Η ταινία βασίζεται όπως και οι «300», σε graphic novel του Frank Miller το οποίο έχει τον τίτλο «Xerxes». Σκηνοθετεί ο Noam Munro αλλά με τον Zack Snyder στην παραγωγή και το σενάριο, καθώς και το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, είναι ολοφάνερο ποιος είναι η «ψυχή» της ταινίας. Ο Snyder είχε σχεδιάσει τα πάντα και το μόνο που έλειπε ήταν να καθήσει και στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Ωστόσο, με το «Man of Steel» στα σκαριά, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό κι έτσι τον διαδέχθηκε πίσω από την κάμερα ο Munro.

Τα περίπλοκα ειδικά εφέ περιλαμβάνουν έναν γιγαντιαίο Ξέρξη ύψους δέκα ποδών ενώ παρόλο που σε μεγάλο μέρος της δράσης κυριαρχούν οι ναυμαχίες, τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε «στεγνό» περιβάλλον με το νερό να προστίθεται αργότερα ψηφιακά. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το… σήμα-κατατεθέν των «300», οι «six-pack»! Το καστ πέρασε από πολύμηνη εξοντωτική καθημερινή γυμναστική και εκπαίδευση, που συνεχίστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγωγή.

Στους «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» πρωταγωνιστούν: Sullivan Stapleton (Θεμιστοκλής), Rodrigo Santoro (Ξέρξης), Eva Green (Αρτεμισία), ενώ επιστρέφει η Lena Headey ως Βασίλισσα Γοργώ. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου του 2014 και θα προβάλλεται και σε 3D.