Ήταν το 2002 όταν ένας υπερκατάσκοπος γεννήθηκε και μας έκανε για λίγο να ξεχάσουμε ακόμα και τον James Bond. Πιο σύγχρονος, πιο τολμηρός, πιο σκοτεινός, πιο μυστηριώδης, ο Jason Bourne έγινε ένας από τους αγαπημένους μας σκληρούς για μια 5ετία και μέσα από 3 ταινίες ακολουθήσαμε όλη του την προσπάθειά του ώστε να ανακαλύψει το παρελθόν του, αλλά και να πάρει την εκδίκησή του.

Και εκεί που μας είχε πωρώσει όσο δεν πήγαινε, ξαφνικά τελείωσαν όλα. Ο Matt Damon ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναφορέσει τη μάσκα του κατασκόπου και όλα έδειχναν ότι είχε έρθει το τέλος για τον άνθρωπο χωρίς ταυτότητα. Ωστόσο το Hollywood δεν ήταν ακόμα έτοιμο να αφήσει έναν τίτλο που έβγαζε εκατομμύρια – μόνο το «The Bourne Ultimatum» είχε έσοδα που ξεπερνούσαν τα 400 εκατομμύρια.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Jeremy Renner. Είχε δείξει το κατασκοπικό του ταλέντο στο «Mission: Impossible – Ghost Protocol» και στο «Avengers»,  έτσι αποφασίστηκε να είναι αυτός που θα κρατήσει ζωντανή τη κληρονομιά του Bourne.

Το 2012 κυκλοφόρησε το «The Bourne Legacy» και μπορεί εμπορικά να μην τα πήγε άσχημα (ok, δεν έπιασε τα παλιά νούμερα, αλλά δεν λες άσχημα τα 200 εκ. που έβγαλε), αλλά δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική. Και όχι άδικα, καθώς δεν θύμιζε σε τίποτα τις παλιές καλές ταινίες.

Και μπορεί ο Matt Damon να άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει, αν στη καρέκλα του σκηνοθέτη καθίσει και πάλι ο Paul Greengrass, αλλά μάλλον αυτό το σχέδιο θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Και έτσι έχουμε ένα νέο Bourne-φιλμ και πάλι χωρίς τον original Jason Bourne!

Όπως έγινε γνωστό η 5η ταινία του υπερκατασκόπου α βγει στις αίθουσες στις 14 Αυγούστου 2015, ο Renner θα επιστρέψει ως Aaron Cross, ενώ αυτή τη φορά πίσω από την κάμερα θα βρίσκεται ο Justin Lin, γνωστός από τις Fast & Furious ταινίες του. Άντε να δούμε…