Είμαστε ένας λαός που αντικειμενικά έχει πολύ κακή σχέση με τη γλώσσα του. Ο Σαρτζετάκης έλεγε πως «είμεθα έθνος ανάδελφον». Η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός. Πλάθεται, χαλάει, ξαναφτιάχνεται, παίρνει όποια μορφή επιθυμεί ο ομιλών ή ο γράφων. Η υποταγή της γλώσσας είναι και υποταγή του ανθρώπου σύμφωνα με τον αγαπημένο μου, Χρόνη Μίσσιο.  Εγώ λέω «είμαστε έθνος ανορθόγραφον». Και βρήκα τον καλύτερο τρόπο για να το αποδείξω.

Άκου τον λίγο τι έχει να σου πει, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xIaVUvJ4Ucw


Οι κοντινοί μου φίλοι ανάμεσα στα δισεκατομμύρια παρατσούκλια που μου έχουν κολλήσει, είναι και το «κορέκτορας». Το παραδέχομαι, και κατανοώ πως εκνευρίζω συνανθρώπους μου, αλλά στα παπάρια μου δε με ενδιαφέρει. Έχω μεγάλο βίτσιο να διορθώνω το συνομιλητή μου και όχι πάντα με ευγενικό τρόπο. Το λεκτικό μπούλινγκ είναι η ειδικότητά μου.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε χθες.

Πήγα να κάνω τη φορολογική μου δήλωση σε μια πανέμορφη λογίστρια κι εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά και είχαμε συμφωνήσει να αποκρύψω μερικά μηδενικά από τον παραφουσκωμένο τραπεζικό μου λογαριασμό, συνέβη το μοιραίο.

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τα φορολογικά, θα το παραδεχτώ. Αφού τελειώσαμε τη διαδικασία ανάκρισης (τι έχεις-τι δεν έχεις-τι θες να κρύψουμε) πήρα το τελευταίο έγγραφο που σου δίνουν όταν έχει βγει το μπαγιόκο που καλείσαι να πληρώσεις στο 98% των περιπτώσεων εκτός αν είναι μηδενική η οφειλή, όπως στην περίπτωσή μου.

Στο συγκεκριμένο χαρτί λοιπόν, υπάρχουν τα πανταχού παρόντα ψιλά γραμματάκια που τείνουν να καθορίζουν τις ζωές μας. Από περιέργεια και βαρεμάρα τα διάβασα όλα (κι ας κατάλαβα τα μισά λόγω εμφανούς έλλειψης οικονομικών γνώσεων). Μέχρι που είδα αυτό.
 

ΕΚΤΠΩΣΗ. Ε-Κ-Τ-Π-Ω-Σ-Η!

Το έγγραφο που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι κάτοικοι αυτής της χώρας από τα 18 τους, έχει ορθογραφικό-τυπογραφικό (πες το όπως θέλεις) λάθος. Δηλαδή σοβαρά τώρα; Εγώ έχω το πρόβλημα;

Δε γνωρίζω πόσα χρόνια υπάρχει αυτό το αντιαισθητικό πράγμα σε ένα τόσο σημαντικό έγγραφο του ελληνικού κράτους. Στοιχηματίζω ότι είναι πολλά. Και είναι ενδεικτικά του πόσο υπέροχα (δεν) λειτουργεί αυτό το έρμο το κράτος (δηλαδή εμείς). Και ναι, από κάτι τέτοια μικρά το καταλαβαίνεις.

Γιατί η ανορθογραφία θα μπορούσε να είναι νόμος του κράτους. Και μάλιστα από αυτούς που περνούν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.