Ημέρες… Πορτογαλίας, έτους… 2004. Είναι γραμμένο πια. Πότισε μέσα μας και είμαστε υπερήφανοι. Το έπος της Πορτογαλίας θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες για να μας θυμίζει το ένδοξο παρελθόν και να μας ρίχνει τα φώτα για να ξαναβρούμε το δρόμο των επιτυχιών.

Σαν σήμερα, η Ελλάδα κέρδισε τη Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν παρακαλώ, με 1-0, με εκείνη την καρφωτή κεφαλιά του Χαριστέα, έπειτα από τη γλυκιά σέντρα του Ζαγοράκη. Κεφαλιά που άφησε άγαλμα τον Μπαρτέζ και έκανε τους Ελληνες να ακουστούν σε όλη τη γη.
Αρκεί να πούμε ότι συμπαίκτες του Ζιζού ήταν οι Τιερί Ανρί, Φαμπιάν Μπαρτέζ, Λιλιάν Τιράμ, Κλοντ Μακελελε, Ρομπέρ Πιρές, Νταβίντ Τρεζεγκέ.


 

 



Η ομάδα του Ρεχάγκελ είχε προκριθεί από τη φάση των ομίλων και την επομένη του αγώνα ανάγκασε τη «L’ EQUIPE» να κυκλοφορήσει με τίτλο «Incroyable mais grec» (Απίστευτο, αλλά ελληνικό).

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84′ Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαΐδης (60′ Λάκης)

Γαλλία (Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μακελελέ, Πιρές (79′ Ροτέν), Ντακούρ (71′ Βιλτόρ), Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ (71′ Σαχά)

Σκόρερ: 65΄Χαριστέας
Διαιτητής: Αντερς Φρισκ (Σουηδία)
Γήπεδο: «Ζοζέ Αλβαλάδε»