Σαλονικιέ, Σερραίε, Καβαλιώτη, Δραμινέ που διαβάζεις αυτή τη στιγμή το άρθρο και ετοιμάζεις μπαγκάζια για να πας να συναντήσεις τον Τζον Σνόου Τύριον Λάνιστερ σε κάποια από τα βοσκοτόπια της όμορφης Μακεδονίας μας, κάθησε λίγο κάτω να σου εξηγήσουμε. Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Μη στεναχωριέσαι, την πατήσαμε κι εμείς, δεν είσαι ο μόνος.

Όταν λέμε Μακεδονία και συμπληρώνουμε με το κτητικό “μας”, είναι που σε τούτη εδώ τη γη δεν υπάρχει μία Μακεδονία, αλλά Μακεδονίες… μιλιούνια! Αναφερόμαστε, φυσικά, στους βόρειους γείτονές μας, αυτούς από την ΠΓΔΜ οι οποίοι όπως ενημερωνόμαστε θα έχουν την ευκαιρία και την τιμή να υποδεχτούν στα μέρη τους το casting και τα συνεργεία της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones.
 

 

Μπορεί η 5η σεζόν να τελείωσε πριν από μερικές ημέρες, αλλά οι υπεύθυνοι της σειράς καταστρώνουν ήδη τα σχέδια για την 6η σεζόν, επιλέγοντας τη γειτονική χώρα ως μία από αυτές που θα ξεδιπλώσουν τις μηχανοραφίες της σειράς.

Συγκεκριμένα, το μαγευτικό σκηνικό γύρω από τη λίμνη Οχρίδα, το γραφικό Πρίλεπ και το ορεινό Κρίβολακ θα αποτελέσουν μέρος των σκηνικών από τα γυρίσματα της νέας σεζόν, αφήνοντας μας με μια αίσθηση ζήλειας και πικρίας που δεν θα μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να υποδεχτούμε την Νταινίρις, τη Σέρσει, τον Τύριον και όλους τους άλλους ήρωες του Game of Thrones στα μέρη μας.

Ας είναι… Οι Έλληνες είμαστε μεγαλόψυχοι και δεν κρατάμε εμείς κακία που να σας κάψουν οι δράκοι