Εφευγε μπροστά σαν αστραπή. Η μπάλα δεν έμενε πολύ στα πόδια του, την έστελνε γρήγορα στα δίχτυα και ήταν ο… αγαπημένος των προπονητών εντός γηπέδου. Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σέντερ φορ που ανέδειξε ποτέ η Αργεντινή και ο ποδοσφαιρικός κόσμος.
 


 

Ενας παικταράς που όταν έφευγε μπροστά, δεν τον έπιανε ούτε… ο άνεμος. Τώρα, η μοίρα τα ‘φερε έτσι και ο Μπατι-γκολ ταλαιπωρείται στα κάτω άκρα από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση.
 

 

Πληροφορίες από την πατρίδα του αναφέρουν πως η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί από πέρυσι και ότι δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, ενώ κάποιοι είπαν ότι στο μυαλό του γυρίζουν πάλι οι σκέψεις για ακρωτηριασμό. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα ακραία σενάρια διαψεύστηκαν από την οικογένειά του, η οποία έχει περάσει πολλά. Δεν είναι μόνο η ασθένεια, είναι και τα πολλά ψευδή δημοσιεύματα. «Δεν μας έχει πει τίποτα τέτοιο. Είναι ψέμα» ήταν η αντίδραση της οικογένειας.
 

 

Η περιπέτεια του Μπατιστούτα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο λόγω των δηλώσεων του Ρομπέρτο Αβάνζι, του ειδικού γιατρού που ήταν από τους πρώτους που τον εξέτασαν. «Ήταν πολύ άσχημα. Ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του κόψω τα πόδια. Μιλήσαμε και ηρέμησε. Οι πόνοι άρχισαν όταν ήταν στο Κατάρ και εκτιμώ ότι ήταν συνέπεια κάποιων ενέσεων που έκανε εκεί την τελευταία σεζόν του. Τα πόδια του καταστράφηκαν» ήταν τα λόγια του γιατρού, ο οποίος μίλησε στην «Siempre es Hoy» της Κολομβίας. Ο Αβάνζι αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος πρότεινε στον Μπατιστούτα να χειρουργηθεί στους αστραγάλους, να τοποθετηθεί πρόσθετο, αλλά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι διστακτικός καθώς πρόκειται για επεμβάσεις που γίνονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.