Είναι δεδομένο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με τη ρέντα που τον «κυνηγάει», αν εξαιρέσουμε την ατυχία στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Κώστας Μήτρογλου θα φύγει από τον Ολυμπιακό είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι του 2014.

Όπως όλοι γνωρίζετε, οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης πέφτουν στα πόδια του. Πρώτη και καλύτερη η Ντόρτμουντ, με τον Κλοπ να έχει «ζαλίσει» τη διοίκηση και… δεύτερη έρχεται η Άρσεναλ, μετά και την ομολογία του «μπόλικου» Αρσέν Βενγκέρ, ότι ο «πιστολέρο» μαρκάρεται στενά από τα μάτια των κανονιέρηδων.

Τα παραπάνω λέγονται και γράφονται κάθε μέρα. Αυτό που έμαθε το provocateur είναι ότι στον Ολυμπιακό πάρθηκε η απόφαση να ενεργοποιηθούν όλοι οι συνεργάτες, από σκάουτ μέχρι μάνατζερς, για τον αντι-Μήτρογλου, ακόμη και για την προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αυτό, διότι με το ρυθμό που ανεβαίνουν οι μετοχές του διεθνούς επιθετικού, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται, ακόμη και πρόταση, στην οποία πολύ δύσκολα θα μπορεί να αρνηθεί τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο παίκτης.

Επειδή, λοιπόν, στην πλατεία Αλεξάνδρας έχουν ενδείξεις ότι το θεωρητικό ενδιαφέρον θα γίνει έμπρακτο, έχουν ήδη αρχίσει το «σαφάρι» για τον επόμενο κανονιέρη. Όλα τα σενάρια είναι, πλέον, ανοιχτά και ρευστά. Μην ξεχνάμε ότι ο τραυματισμός του Μητρο-γκολ στο Παρίσι, ίσως καθυστερήσει τις εξελίξεις. Ωστόσο, ο τραυματισμός δεν είναι πολύ σοβαρός, οπότε -σύμφωνα με το περιβάλλον των «ερυθρολεύκων»- οι ενδιαφερόμενοι θα προχωρήσουν από τώρα σε κρούσεις, διότι το καλοκαίρι η τιμή του πρώτου Έλληνα σκόρερ θα «καίει».