Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, στο αντίο του στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε έξω από τα δόντια. 
 
«Αυτά που γίνονται με τον Ολυμπιακό, δεν τα έχω δει ποτέ στη ζωή μου», ανέφερε ο Κροάτης αμυντικός ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «θα παίρναμε το πρωτάθλημα αν παιζόταν 50-50»!  Ο «Σίφο» αναφέρθηκε και στην διαιτησία λέγοντας: «Ξέρεις τι είναι να σε βρίζει ο διαιτητής μπροστά στα μούτρα σου;», ενώ σχολίασε και την μεταγραφή του Εσιέν: «Είναι κακή ιδέα αν και είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής»!
 
Σίγουρα θα σχολιαστεί και η ατάκα για τον Γιώργο Κουτρουμπή: «Τεράστιο ταλέντο ο Κουτρουμπής, αλλά μαλ…ς».
 
Μερικά αποσπάσματα:
 
Για τη στιγμή που θέλει να σβήσει φεύγοντας από την Ελλάδα: «Όχι μία, πολλές… Όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φίλε, θα σου πω κάτι, όσο πιο απλά μπορώ. Αυτά που γίνονται με τον Ολυμπιακό δεν τα έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Είναι καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από πού να ξεκινήσω; Από το γεγονός ότι παίρνει τους ταλαντούχους παίκτες των υπόλοιπων ομάδων όχι για να τους εκμεταλλευτεί αγωνιστικά ο ίδιος, αλλά για να τους δώσει δανεικούς από εδώ και από εκεί; Αποδυναμώνει συγκεκριμένα κλαμπ, δυναμώνει άλλες ομάδες με δανεικούς ανάλογα με το τι θέλει και τι τον βολεύει. Πόσους έχει, 50-60 παίκτες; Είναι δυνατόν να εξελιχθούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές; Χάνονται παίκτες και παίκτες και κανείς δεν ασχολείται… Επίσης όλο αυτό με τους διαιτητές… 
 
Αυτό που γίνεται ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ακόμη και οπαδοί του Ολυμπιακού το βλέπουν αυτό και δεν τους αρέσει. Όλοι το βλέπουν, αλλά νιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ελπίζω να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφορτωθεί όλη αυτή την κατάσταση. Σε κανέναν αθλητή δεν αρέσει να βλέπει αυτά τα πράγματα. Ξέρω, διαβάζαμε τους τελευταίους μήνες ότι γίνονται κινήσεις πλέον δικαστικά. Μακάρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά και να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είναι ωραίο να πηγαίνεις παντού στο εξωτερικό και να ακούς να μιλάνε για την απόλυτη διαφθορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έπαιξα και στην Τουρκία με την Μπεσίκτας. Κι εκεί είναι “περίεργα” τα πράγματα, αλλά αυτό που γίνεται εδώ είναι πλέον κάτι παραπάνω από… προφανές. Σε κοροϊδεύουν μέσα στο πρόσωπό σου και κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτά… φυσιολογικά. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλα κλαμπ, με θερμούς οπαδούς που αγαπούν τις ομάδες τους. Την επόμενη σεζόν ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία και η ΑΕΚ και το πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι κρίμα να χαλάνε τα πάντα όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το ποδόσφαιρο».
 
Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν: «Σαφώς και μπορεί, όμως χρειάζεται να γίνουν ορισμένες κινήσεις επιπλέον ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις. Θα μου επιτρέψεις να πω κάτι εδώ. Ξέρω ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τη μεταγραφή του Εσιέν. Ναι, είναι λογικό, αλλά εγώ δεν θεωρώ την συγκεκριμένη κίνηση καλή ιδέα. Είναι μεγάλος παίκτης, με τεράστια καριέρα, μεγάλη προσωπικότητα. Όμως γι΄αυτή την ομάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια έκανε μεγάλα αποτελέσματα, που χτίστηκε από την αρχή και έγινε ομάδα εντός κι εκτός γηπέδων, όλο αυτό ίσως να μην είναι τόσο δίκαιο για τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν μείνει πίσω. Πολλές φορές είναι και θέμα ισορροπιών και δεν είναι και τόσο καλό να υπάρχει αυτή η οικονομική ανισορροπία μέσα στην ομάδα. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να πάρεις 3-4 επίσης πολύ καλούς παίκτες και να έχεις καλά αποτελέσματα. Εννοείται πως είναι μεγάλος παίκτης ο Εσιέν, αλλά αυτή είναι η δική μου σκέψη, δική μου φιλοσοφία. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι άνθρωπο που έχουν την ευθύνη της ομάδας και εύχομαι ολόψυχα να δικαιωθούν στο τέλος εκείνοι…».
 
Για τον Ντάνιελ Πράνιτς: «Καταπληκτικός συγκάτοικος, απίθανο παιδί και ο άνθρωπος που ξέρει πως να σου φτιάχνει το κέφι. Παντοτινός φίλος και αδερφός…».
 
Για τον Μλάντεν Πέτριτς: «Μεγάλος παίκτης και τρομερός χαρακτήρας. Είναι προς το τέλος της καριέρας του, αλλά έχει τρομερή ποιότητα και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και του χρόνου με την πείρα και την κλάση του. Ήταν πολύ σωστή κίνηση η παραμονή του».
 
Για τον Μάρκους Μπεργκ: «Υπερπολύτιμος για την ομάδα. Ο killer μας και πολύ σπουδαίος παίκτης. Είναι σε τρομερή κατάσταση την τελευταία διετία και εύχομαι να μείνει έτσι hot και τα επόμενα χρόνια. Αν είναι έτσι ο Μάρκους, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν».
 
Για τον Γιώργο Κουτρουμπή: «Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα, αλλά είναι μαλ…ς. Έτσι όπως στο λέω. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά θα πρέπει να αλλάξει το μυαλό του, να συγκεντρωθεί στη δουλειά. Και το λέω έτσι, επειδή τον εκτιμώ πολύ… Όταν το κάνει αυτό, θα γίνει μεγάλος παίκτης. Κανείς σας, ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει πόσο καλός παίκτης είναι».