Τα σενάρια για τον Ρομπέρτο όλο και φουντώνουν, ακόμη και ο μάνατζέρ του δεν αρνείται πλέον τίποτα και όχι μόνο αυτό. Ο ίδιος ο Ισπανός τερματοφύλακας το λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι στο μυαλό του στριφογυρίζει η επιστροφή, η καθιέρωση και η αναγνώριση σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα όπως η Πριμέρα Ντιβιζιόν.
 
Ο μάνατζέρ του, Μαριάνο Αγιλάρ, είπε για τις διαπραγματεύσεις με τη Βαλένθια ή τη Βιγιαρεάλ. «Υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα, το γνωρίζω, Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν τίθεται θέμα διαπραγματεύσεων ή κλεισμένης μεταγραφής», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αγιλάρ. 
 
Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον ξένων ομάδων και αν ο ίδιος ο Ρομπέρτο «ψάχνεται» για να φύγει από τον Ολυμπιακό.
 
«Σε αυτό το επίπεδο, σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον, κάποιες προτάσεις θα υπάρξουν, αλλά αυτό που θα κάνουμε εμείς θα είναι πρώτα να ενημερώσουμε τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια να συζητήσουμε με κάποια ομάδα. Ο Ρομπέρτο είναι πολύ ευχαριστημένος και στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα και γι’ αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Από ΄κει και πέρα, το μέλλον είναι ανοιχτό για όλους», κατέληξε ο μάνατζερ του Ρομπέρτο μιλώντας στο SDNA
 
Την ίδια ώρα, βέβαια, είναι έντονη η φημολογία που θέλει τη Βαλένθια και τη Βιγιαρεάλ από την Ισπανία, αλλά και την Ρόμα από την Ιταλία, να κάνουν κίνηση για να αποκτήσουν τον Ισπανό τερματοφύλακα.
 
Οσον αφορά τον ίδιο τον Ρομπέρτο; Σε ισπανικό ΜΜΕ, είπε: «Να πω την αλήθεια προσπαθώ να τα βγάλω από το μυαλό μου. Να τα ξεχάσω όλα. Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό κι ότι ποτέ δεν διαφεύγει της προσοχής μου. Το παρακολουθώ. Ομως έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και νιώθω καλά, άνετα στην Ελλάδα».  
 
Παράλληλα στο δημοσίευμα τονίζεται από τον Ισπανό δημοσιογράφο πως ο Ρομπέρτο δεν κλείνει καμία πόρτα, ωστόσο το ποσό των 8 εκατ. ευρώ που απαιτείται για τη μεταγραφή του, ίσως αποδειχθεί πρόβλημα.