Την περασμένη εβδομάδα επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA και χθες παραιτήθηκε προκαλώντας σοκ σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Σεπ Μπλάτερ ήταν… εντυπωσιακός ομολογουμένως, ωστόσο η εκκωφαντική αυτή κίνηση, μόνο για το «καλό» το δικό του έγινε και όχι για την Ομοσπονδία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όταν βέβαια λέμε «για το καλό του», δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η παραίτηση από τα καθήκοντά του συνεπάγεται άφεση αμαρτιών. Εκτός του ότι θα παραμείνει στην κεφαλή της FIFA μέχρι τέλος 2015-αρχές 2016, οπότε και θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας, το FBI έχει φτάσει στο κατόπι του, μετά την αποκάλυψη της μίζας των 10 εκατ. δολαρίων που βούτηξε το δεξί του χέρι, ο γενικός γραμματέας, Ζερόμ Βαλκ.

Οι New York Times ανέφεραν πως ο Μπλάτερ «προσπάθησε εδώ και μέρες να πάρει τις αποστάσεις του από το σκάνδαλο», αλλά πως οι αρχές «ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν τη συνεργασία ορισμένων από τους εμπλεκόμενους αξιωματούχους της FIFA που κατηγορούνται» για διαφθορά ώστε να σφίξει ο κλοιός γύρω του.

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης καθώς και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC έκαναν λόγο για μία έρευνα του FBI που αφορά απευθείας τον Σεπ Μπλάτερ, επικαλούμενοι μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των δυνάμεων της τάξης, καθώς και πηγών που πρόσκεινται στην υπόθεση, χωρίς όμως να δίνουν λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το ABC, ο Μπλάτερ βρίσκεται στο μικροσκόπιο του FBI και των Αμερικανών εισαγγελέων για πράξεις διαφθοράς και δωροδοκίες που οδήγησαν στις συλλήψεις της 27ης Μαΐου. «Τη στιγμή που όλος ο κόσμος προσπαθεί να σώσει το τομάρι του υπάρχει σίγουρα κάποιος που αλλάζει πρώτος γνώμη», δήλωσε μία πηγή στο ABC.